Dispar centralele termice de apartament! Este lege impusă de UE! De când vor fi complet interzise

Schimbări Majore în Sistemele de Încălzire: UE Impune Înlocuirea Centralelor pe Gaz.
Uniunea Europeană a adoptat o directivă nouă, marcând un pas important în direcția eficienței energetice. Această reglementare, ce va intra în vigoare în doar 20 de zile, va influența semnificativ sistemele de încălzire din statele membre.
[read more]
Conform acestei directive, centralele termice de apartament pe gaz vor deveni istorie.
Directiva UE: O Viziune Spre Eficiență și Sustenabilitate
Scopul principal al acestei noi directive este de a îmbunătăți eficiența energetică și de a reduce impactul asupra mediului. Uniunea Europeană își propune să atingă o economie de 11,7% din energia finală și primară până în 2030, în comparație cu nivelurile din 2020. Asta înseamnă o reducere semnificativă a consumului de energie în sectoarele rezidențiale, industriale și de servicii.
Pentru a atinge aceste obiective, directivele UE impun țărilor membre să adopte măsuri de economisire a energiei. Aceste măsuri includ obligații naționale anuale, cu un procent crescător de economisire, începând cu 0,8% pentru perioada 2021-2023 și ajungând la 1,9% pentru 2028-2030.
România, în Fața Schimbărilor
Țările membre UE, inclusiv România, trebuie să transpună aceste directive în legislația națională într-un interval de doi ani. Acest lucru presupune schimbări semnificative în modul în care românii se încălzesc în timpul iernii.
egea interzice implementarea de noi măsuri care presupun arderea directă a combustibililor fosili începând cu ianuarie 2024. Astfel, centralele de apartament pe gaz vor fi afectate, fiind necesară înlocuirea lor cu echipamente mai eficiente energetic, cum ar fi pompele de căldură. Din 2026, nu vor mai fi permise noi măsuri în clădirile rezidențiale, dar vor exista scutiri pentru anumite industrii consumatoare de energie până la 31 decembrie 2030.
„Surselor din sectorul energiei electrice subliniază că cheia acestei directive constă în ambiția sporită față de versiunea anterioară și chiar față de propunerea Comisiei Europene. Noua directivă oferă noi oportunități de electrificare, promovând, printre altele, vehiculele electrice ca măsură de eficiență energetică„, spun sursele din domeniu energiei electrice.
[/read]
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨