Drama unei tinere din Italia, Patrizia Cormos, care a fost luată de ape într-o viitură pe râul Natisone, a șocat întreaga țară. Ultimele ei cuvinte, implorând ajutorul autorităților italiene, au fost cutremurătoare și au stârnit un val de indignare și tristețe.

Ultimul apel disperat al Patriziei

Potrivit informațiilor obținute din surse oficiale, Patrizia Cormos a dat patru apeluri la numărul unic de urgență 112, implorând ajutorul. Din păcate, ultimul apel a rămas fără răspuns, iar tânăra a fost prinsă de apele învolburate ale râului Natisone. În acele momente dramatice, Patrizia și-a dat toate datele personale și a transmis un ultim mesaj către autorități: „Veniți să ne salvați! Vă rog sunați-o pe mama mea.”

Investigațiile în acest caz cutremurător sunt în desfășurare, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a afla dacă au existat omisiuni în procesul de salvare din Premariacco. Procuratura din Udine coordonează ancheta, la cererea ministrului protecției civile Nello Musumeci, pentru a clarifica circumstanțele în care tragedia s-a produs.

Reclamă

Durerea unei mame îngenuncheate

Mama Patriziei Cormos, devastată de durere și tristețe, nu poate înțelege de ce nimeni nu le-a salvat pe fiica sa și pe cei doi prieteni în acele momente critice. Femeia este marcată de faptul că mai multe persoane au filmat și fotografiat tragedia, în loc să sară în ajutorul celor trei tineri. Ea crede că ar fi existat o șansă de a-i salva pe Patrizia, Bianca și Cristian, dacă cineva ar fi intervenit.

„Nu pot să accept faptul că toată lumea a preferat să filmeze în loc să le salveze. Ceea ce mă doare cel mai tare este că nimeni nu a intervenit. Poate că, dacă ar fi acționat, ar fi putut să-i salveze. Nu era important să se facă filmări”, a declarat mama Patriziei Cormos.

Tânăra a implorat ajutorul autorităților și a cerut să fie salvată, dar, din păcate, destinul a fost nemilos cu ea și cu prietenii săi. Tragedia de pe râul Natisone rămâne în memoria celor care au fost martori la acele clipe de groază și disperare.