Într-o eră în care relațiile online par să fie efemere, povestea de dragoste dintre o femeie de 82 de ani din Marea Britanie și un bărbat de 36 de ani din Egipt ne arată că adevărata iubire nu cunoaște limite. Cunoscuți inițial pe Facebook, Iris Jones și Mohamed s-au îndrăgostit și, în ciuda diferenței de vârstă și a obstacolelor birocratice, au decis să își unească viețile.

O Căsătorie cu Obstacole

Cei doi s-au căsătorit în Cairo, în noiembrie 2020. Cu toate acestea, Mohamed nu a putut să își părăsească țara imediat după nuntă din cauza problemelor legate de viză. Astfel, cei doi au fost nevoiți să trăiască la distanță pentru o vreme. După obținerea actelor necesare, Mohamed a reușit în sfârșit să se mute în Marea Britanie, iar reuniunea lor a avut loc pe Aeroportul Heathrow din Londra, unde au savurat prima lor cană de ceai ca soț și soție.

Reclamă

Iris Jones, care a fost deja subiectul unor articole în presa britanică, a mărturisit cu sinceritate: ”Nu am sărbătorit în mod special. Suntem împreună și asta este o sărbătoare în sine. Mohamed este fericit, dar este mai rezervat”. În vârstă, dar încă tânără la suflet, ea a menționat că soțul ei trebuie să fie precaut cu ea: „Să fie atent cu mine, am pielea sensibilă pe picioare. Dragostea doare!”

Povestea lor, O Leaptă pentru Iubirea Modernă

Mohamed, la rândul său, a abordat cu maturitate diferența de vârstă dintre ei și percepția publicului asupra relației lor. ”Dragostea nu cunoaște diferențe de vârstă sau de țări. Este viața noastră, ea m-a ales pe mine, iar eu am ales-o pe ea,” a spus el. El a mai adăugat că, în ciuda zvonurilor sau speculațiilor despre motivația lor de a fi împreună, relația lor este pur și simplu bazată pe dragoste.

Este evident că această poveste iese din tiparele tradiționale și aruncă o lumină nouă asupra ceea ce înseamnă să fii într-o relație în secolul 21. Într-o lume în care prejudecățile încă persistă, Iris și Mohamed ne arată că atunci când vine vorba de dragoste, vârsta și naționalitatea sunt doar numere. Cu toate acestea, se pare că au câștigat ceva mai valoros decât orice avere: inimile unul altuia și, probabil, ale multora dintre noi.