Slănina de porc, adesea considerată dăunătoare sănătății, este reevaluată de nutriționistul Mihaela Bilic. Într-o postare pe Facebook, aceasta compară slănina de porc cu somonul și uleiul de măsline în ceea ce privește conținutul de acizi grași.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalița. Iată o analiză concretă a conținutului de acizi grași din slănina acestui animal. Puteți vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- și poli-nesaturate depășește cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline și de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Și de sezon :)”, a declarat Mihaela Bilic.

Reclamă


Beneficiile slăninei pentru sănătate

Cercetările recente subliniază beneficiile consumului moderat de slănină de porc. Aceasta contribuie la întărirea sistemului imunitar și la reducerea colesterolului, datorită conținutului de acid arahidonic. De asemenea, slănina ajută la menținerea unui ritm cardiac regulat, întărirea mușchiului cardiac și susține o circulație sanguină sănătoasă.

Slănina mai are și alte beneficii notabile:

  • Încetinește intoxicarea alcoolică, formând un strat protector pe pereții stomacului și prevenind absorbția rapidă a alcoolului.
  • Este un remediu util pentru durerile articulare, fiind utilizată extern sub formă de cataplasme cu untură topită sau slănină veche, combinată cu miere de albine.

Astfel, slănina nu doar că este gustoasă, dar poate avea și efecte benefice asupra sănătății, când este consumată în cantități moderate.