Falimentul fabricii istorice din Romania – un final neasteptat pentru o poveste de 100 de ani

O fabrică cu o istorie de un secol, cu o producție anuală de 10 milioane de produse și care a avut la un moment dat aproape 4.000 de angajați, a intrat în faliment. Acum, portile sale se vor închide definitiv, punând punct unei povești industriale care a durat 100 de ani.
Un final neașteptat
Fabrica a fost înființată cu un secol în urmă de către un german și a devenit în scurt timp cel mai important producător de ciorapi din țara noastră. În ciuda succesului inițial, nu a reușit să reziste pe piață. Deciziile manageriale recente și concurența acerbă au dus la nefiabilitatea societății.
Am început să lucrez la fabrica de ciorapi în anul 1968. Am fost ajutor de maistru, adică reparam mașinile de tricotat. Avem 17 mașini pe care trebuia să le întreținem și să le reparăm când era nevoie.
În prezent, fabrica numără doar 99 de angajați. Aceștia au fost anunțați de faliment și urmează să fie concediați.
De la profit la pierdere
Firma, deținută de o companie din Sibiu, a înregistrat în 2023 pierderi de peste 1,8 milioane de lei. În contrast, în 2022 a avut un profit de peste 31.500 de lei. Însă, societatea a înregistrat pierderi și în anii 2021, 2020 și 2019. În urma falimentului, se preconizează că o parte dintre clădirile de pe platforma industrială vor fi demolate, iar terenul va fi folosit pentru construcția de blocuri.
În momentul de față, la sediul fabricii din Sebeș se mai lucrează doar la vânzarea șosetelor aflate pe stoc. Românii care trec pragul micului magazin de prezentare, situat la parterul clădirii, pot achiziționa șosete la prețuri foarte mici. În trecut, șosetele Ciserom aveau un cost de cel puțin 8 lei în comerț.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare.