Un scandal de proporții a zguduit penitenciarul HMP Addiewell din Scoția, după ce o gardiană a fost filmată în timp ce se săruta cu un deținut într-o celulă. Rachel Wilson și-a pierdut locul de muncă după ce filmulețul a fost făcut public, iar poliția a pornit o investigație în acest caz.

Gardiană de penitenciar surprinsă sărutându-se cu un deținut în celulă

Potrivit theindependent.co.uk, gardianul Rachel Wilson a fost filmat sărutându-se cu deținutul Kevin Hogg în penitenciarul HMP Addiewell din Scoția. Filmulețul a fost înregistrat chiar de deținut, care se pare că dorea să se laude cu „reușita” sa în fața altor pușcăriași.

Reclamă

Imaginile au făcut rapid înconjurul internetului, iar autoritățile au luat măsuri rapide. Potrivit surselor interne din închisoare, gardiana a fost concediată imediat ce incidentul a ieșit la iveală, iar poliția a pornit o investigație în acest caz.

Consecințele pentru gardiana de penitenciar și deținutul implicat

Rachel Wilson a fost concediată imediat după ce filmulețul a fost făcut public, iar cariera sa în cadrul penitenciarului pare să fi ajuns la final. În plus, gardiana riscă să fie acuzată de încălcarea regulilor și a legii, deoarece relațiile intime cu deținuții sunt strict interzise.

În ceea ce-l privește pe deținutul Kevin Hogg, acesta nu a scăpat nici el de consecințe. Potrivit surselor, el a fost mutat într-o altă secție a penitenciarului și i s-au adus diverse restricții pentru a preveni alte astfel de incidente.

Reacțiile opiniei publice și a autorităților

Imaginile au stârnit un val puternic de indignare în rândul opiniei publice, care a cerut măsuri rapide și ferme împotriva celor implicați în acest scandal. În același timp, autoritățile penitenciare din Scoția au promis că vor lua măsuri decisive pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

„Relațiile intime între deținuți și gardieni sunt complet inacceptabile și vor fi pedepsite cu cel mai mare rigurozitate în cadrul sistemului nostru de justiție“,

a declarat un oficial penitenciar. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a preveni astfel de incidente în viitor și pentru a asigura că personalul nostru respectă cele mai înalte standarde de integritate și profesionalism.“

Incidentul de la penitenciarul HMP Addiewell din Scoția a stârnit un val de indignare în rândul opiniei publice, care a cerut măsuri ferme împotriva celor implicați. Gardiana Rachel Wilson și deținutul Kevin Hogg au suferit deja consecințe grave, iar autoritățile s-au angajat să ia măsuri decisive pentru a preveni astfel de incidente în viitor.