Marele actor Florin Piersic, în vârstă de 85 de ani, se află internat la Spitalul de Ortopedie Foișor, dar vestea bună este că starea sa de sănătate evoluează favorabil și este posibil să fie externat în următoarele zile. Desi a fost operat și încă se află într-o stare delicată, Florin Piersic abia așteaptă să se întoarcă pe scenă, unde își dorește să fie din nou alături de publicul său.

Evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic

Potrivit declarațiilor medicilor de la Spitalul de Ortopedie Foișor, actorul Florin Piersic se recuperează bine după intervenția chirurgicală la nivelul genunchiului. Desi a fost un caz fragil, acesta face pași singur prin salon și se simte tot mai bine de la zi la zi. Medicii sunt optimiști în ceea ce privește evoluția sa și se așteaptă ca în curând să fie externat.

Potrivit medicului ATI Adelina Moise, Florin Piersic își exprimă dorința de a se întoarce pe scenă, iar acest lucru îl motivează să se recupereze cât mai repede. Actorul este descris ca fiind glumeț și dornic să revină în lumina reflectoarelor, iar acest lucru îi dă putere să treacă peste momentele dificile.

Reclamă

Prognozele medicilor pentru viitorul apropiat

Chiar dacă va fi externat în curând, Florin Piersic mai are de parcurs o perioadă de recuperare și de stabilizare a stării sale de sănătate. Medicii spun că acesta trebuie să învețe să meargă pe proteza temporară, să facă recuperare și să se stabilizeze cu inima. De asemenea, va avea nevoie de tratament cu antibiotice pentru aproximativ șase săptămâni.

Managerul Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor, medicul chirurg ortoped Șerban Dragosloveanu, a declarat că, deși infecția de la nivelul genunchiului a fost eradicată în proporție de 90%, Florin Piersic mai are de trecut prin unele proceduri pentru a fi complet recuperat. Cu toate acestea, evoluția favorabilă a stării sale de sănătate îi oferă medicilor încredere că actorul se va întoarce în curând pe scenă.

În final, medicii și personalul medical care îl îngrijesc pe Florin Piersic sunt optimiști în privința recuperării acestuia și se așteaptă ca în 2-3 luni să îl vadă din nou pe scenă, bucurându-și fanii cu prestația sa remarcabilă. Actorul este în continuare monitorizat și îngrijit cu atenție la Spitalul de Ortopedie Foișor, iar toți se pregătesc pentru revenirea sa triumfală pe scenă.