Rețeta tradițională pentru friptura de miel la cuptor cu vin și usturoi verde este un deliciu culinar care nu poate lipsi de pe masa de Paște. Aromele intense și suculența cărnii vor încânta papilele gustative ale întregii familii.

Pentru a pregăti această friptură savuroasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 pulpe de miel cu os (preferabil de la un miel tânăr, crescut la țară, cu o greutate maximă de 10-12 kg)
  • 1 legătură de usturoi verde (10 fire de usturoi proaspăt)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 300 ml de vin alb
  • 1 ceașcă de apă

Pentru a obține o friptură de miel la cuptor perfect rumenită și suculentă, urmează acești pași simpli:

Reclamă

  1. Curăță pulpele de miel de excesul de grăsime, spală-le și lasă-le să se scurgă de apă.
  2. Curăță și spală usturoiul verde cu tot cu frunze.
  3. Crestează pulpele de miel și fă mici incizii în carne.
  4. Condimentează pulpele cu sare, piper și boia, iar în incizii bagă câte un fir de usturoi verde.
  5. Unge o tavă de cuptor cu ulei și așază pulpele de miel.
  6. Din firele rămase de usturoi, formează câteva coronițe și pune-le printre bucățile de carne.
  7. Stropește carnea cu ulei și adaugă ceașca de apă și 150 ml de vin alb.
  8. Acoperă tava cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Friptura de miel, o alegere tradițională pentru masa de Paște

După ce friptura de miel la cuptor este gata, servește-o alături de o salată de varză proaspătă sau o salată de sezon cu salată verde, ceapă verde, ridichi, ulei de măsline, oțet de mere, mărar și pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

Preparată cu dragoste și atenție, această friptură de miel reprezintă o rețetă tradițională pentru masa de Paște, aducând o notă de savoare și autenticitate în meniul festiv. Nu uita să împărtășești această rețetă cu cei dragi și să te bucuri împreună de gustul inconfundabil al fripturii de miel la cuptor cu vin și usturoi verde!