Fructele de padure, secretul longevitatii si beneficiile lor uimitoare pentru corp si creier

Data actualizării: 28 iulie 2025

Fructele de pădure, cu beneficiile lor uimitoare pentru organism, au fost subiectul unei analize atente. Cercetătorii au evidențiat efectele pe care acestea le au în momentul în care sunt consumate regulat.

Descoperirile cercetătorilor de la Harvard

Se pare că fructele de pădure au mai multe beneficii decât ar fi crezut oricine. Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Harvard evidențiază efectele pe care aceste fructe le au asupra organismului. În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că fructele de pădure nu doar că au beneficii asupra corpului, dar și a minții. Mai mult de atât, fructele de pădure au fost catalogate ca fiind secretul longevității.

Cercetarea a fost una de durată, mai exact s-a extins pe 24 de ani și 90.000 de participanți au fost monitorizați. Iar în urma rezultatelor s-a constat că într-adevăr, fructele de pădure sunt campioanele longevității.


Impactul consumului zilnic de fructe de pădure

Fructele de pădure, fie că vorbim de mure, zmeură ori afine sau coacăze, susțin sănătatea creierului și încetinesc procesul de îmbătrânire. De asemenea, ele au fost asociate cu un risc mai mic de fragilitate fizică și mentală în rândul persoanelor peste 60 de ani.

Citește și:

„Scopul cercetării medicale nu este doar să ajutăm oamenii să trăiască mai mult, ci să se mențină sănătoși cât mai mult timp posibil. Știm din cercetări anterioare că persoanele care consumă mai multe flavonoide tind să trăiască mai mult și sunt mai puțin predispuse la boli cronice majore, precum demența, diabetul sau bolile cardiovasculare. Studiul nostru arată că aceste persoane tind să îmbătrânească mai bine”, a declarat Dr. Nicola Bondonno, lector asociat la ECU, potrivit Science Direct.

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți. Aceștia susțin protejarea celulelor împotriva îmbătrânirii premature și reduc riscul de boli cronice. În același timp, fructele de pădure conțin zinc, seleniu, dar și cupru. Iar acești nutrienți sunt esențiali pentru protejarea organismului împotriva infecțiilor. Fructele de pădure conțin și vitaminele C și K,  dar și fibre care sprijină digestia și mențin senzația de sațietate, plus compuși antiinflamatori ce pot susține sănătatea inimii și a creierului. Consumul regulat de fructe de pădure contribuie la întărirea imunității, la reglarea glicemiei și poate îmbunătăți memoria și concentrarea.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨