Gina Bradea dezvăluie meniul de Paște: Surprize culinare în loc de miel

Data actualizării: 22 martie 2025

Gina Bradea, cunoscută și ca „Profa de gătit”, a împărtășit recent meniul de Paște pe care îl pregătește pentru cei dragi. Deși mulți români aleg să servească miel cu această ocazie, Gina a decis să surprindă cu o abordare diferită.

Meniul inedit al Ginei Bradea

În loc de miel, Gina va pregăti diverse aperitive, feluri principale și deserturi pentru musafiri. La aperitiv, se vor regăsi salată de icre, salată Șuba și un platou cu legume proaspete. De asemenea, meniul va include măsline, ouă roșii vopsite în coji de ceapă și drob de pui. Gina va pregăti și zacuscă sau salată de vinete, în funcție de preferințele invitaților.

Pentru felurile principale, Gina va pregăti borș de găină cu tăiței de casă și diferite preparate la grătar, printre care mici, ceafă de porc, cârnați de casă și piept de pui. Garnitura va consta în legume pe grătar și piure de cartofi sau cartofi prăjiți, în funcție de ce vor dori copiii.


“Grătar asortat cu mici, ceafa de porc, cârnați de casă, piept de pui, legume pe grătar, ciuperci umplute – sa aleagă fiecare ce vrea. La garnitură vom avea legume pe grătar si piure de cartofi sau cartofi prăjiți – ce vor dori copiii”, a scris Gina Bradea pe pagina de Facebook.

Deserturi tradiționale și băuturi asortate

La desert, Gina va pregăti cozonac moldovenesc cu nucă, cozonac cu fructe confiate, pască fără aluat cu brânză, pască cu ciocolată și o ruladă Pavlova din albușurile rămase. În ceea ce privește băuturile, pe masă vor fi whisky, palincă, vin, bere și lichioruri de casă, dar și băuturi non-alcoolice precum limonadă, apă plată și minerală și siropuri de casă.

Citește și:

„Fac platouri mici din fiecare, nu mă omor muncind. Pare mult, dar de fapt nu e deloc mult, se mănâncă aproape tot în prima zi de Paști. Nu gătim miel, la noi nu se mănâncă, preferăm o găină bună de curte”, a mai precizat Gina.

Gina își organizează timpul astfel încât să pregătească toate aceste delicii în ziua de sâmbătă, când copiii săi vin acasă mai devreme și gătesc împreună. În această zi, vor fi pregătite cozonacul, ouăle roșii, pasca, drobul, rulada Pavlova, salata Șuba și pâinea de casă. În ziua de Paști, băieții vor face grătarul, iar fetele vor aranja masa și vor pregăti salata și garnitura.

„O să ne lungim la masă câteva ore bune, cu mult râs și voie bună”, a încheiat Gina Bradea.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨