Greseli comune in gatirea ciupercilor: cum sa obtii textura perfecta

Ciupercile sunt legume extrem de populare și versatile, dar gătirea acestora poate fi uneori o provocare. Pentru a te bucura de gustul și textura lor, este esențial să știi cum să le gătești corect. Altfel, acestea pot deveni apoase, ceea ce cu siguranță nu îți dorești.
Tehnica gătirii ciupercilor
Ciupercile sunt delicioase și pot fi folosite în numeroase combinații culinare. Totuși, există și persoane cărora nu le plac textura ciupercilor, iar potrivit bucătarilor, vinovată ar putea fi o greșeală de gătit. În ciuda versatilității lor, multe persoane se feresc de ciuperci din cauză că pot avea o textură ciudată. Acestea pot deveni moi și apoase atunci când sunt gătite în tigaie sau când sunt folosite în diverse tocănițe.
Chefii experimentați susțin că totul constă în tehnica de gătire a ciupercilor. Din cauza unei banale greșeli, s-ar putea să pierzi nu doar aroma și textura ciupercilor, ci și beneficiile lor pentru organism.
Greșeala care strică textura ciupercilor
Elliot Webb, fondatorul Urban Farm-It și autorul cărții ”Growing Mushrooms at Home” a vorbit despre importanța gătirii corecte a ciupercilor. Acesta și-a propus să îi învețe pe toți cum să se ferească de una dintre cele mai comune greșeli din timpul pregătirii acestor legume. Potrivit expertului, temperatura la care gătești ciupercile face toată diferența. Mulți bucătari amatori tind să gătească ciupercile la foc mic, iar asta le face apoase și lipsite de gust. În schimb, dacă vrei ca ciupercile să fie aurii și gustoase, tot ce trebuie să faci este să crești temperatura de gătire.
”Ciupercile ar trebui gătite la foc mediu spre mare pentru a încuraja caramelizarea. Dacă sunt gătite prea lent, vor elibera apă și se vor aburi, în loc să dezvolte o aromă intensă.”, a explicat Elliot.
Gătirea corectă a ciupercilor nu se oprește aici. Potrivit lui Elliot, este total eronat să gătești prea multe ciuperci în tigaie deodată. În acest fel, în loc să se prăjească, ciupercile se vor găti la aburi. ”Pentru cea mai bună textură, ciupercile au nevoie de spațiu în tigaie. Dacă sunt prea înghesuite, vor elibera umiditate și se vor înăbuși în loc să se caramelizeze.”, a mai spus Elliot. De asemenea, dacă vrei ca ciupercile să își păstreze textura, ar trebui să eviți să le speli excesiv înainte de gătire. Din cauză că sunt absorbante, acestea tind să rețină multă apă.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨