Ministrul Finanțelor a anunțat că, în contextul unor venituri la buget sub așteptări, propune reducerea cheltuielilor bugetare neesențiale cu 20 de miliarde de lei în acest an. Aceste măsuri vor fi luate fără a tăia de la investiții sau de la pachetul social și economic, a precizat ministrul.

Conform surselor apropiate situației, printre măsurile discutate se află blocarea din nou a angajărilor la stat și introducerea unor limite lunare aprobate de către Guvern pentru cheltuielile ordonatorilor de credite. Instituțiile nu vor mai putea cheltui pe lună mai mult decât le permite Executivul.

Coaliția de guvernare decide reducerea cheltuielilor bugetare

Coaliția de guvernare a decis reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei în urma colectării slabe la bugetul de stat, dar fără a tăia de la investiții. Printre măsurile discutate se află reducerea numărului de membri din Consiliile de Administrație ale companiilor de stat și reducerea valorii indemnizațiilor de ședință. Toate acestea se vor face pentru ca guvernul să se încadreze în deficitul bugetar, au precizat surse politice pentru News.ro.

Reclamă

Ministerul Finanțelor este nevoit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare neesențiale pentru a compensa veniturile slabe la bugetul de stat. Guvernul a decis să reducă cheltuielile cu 20 de miliarde de lei fără a tăia de la investiții sau pachetul social și economic. Printre măsurile discutate se află blocarea din nou a angajărilor la stat, introducerea unor limite lunare pentru cheltuielile ordonatorilor de credite și reducerea numărului de membri din Consiliile de Administrație ale companiilor de stat.