Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a luat măsuri urgente în urma apariției unui film în care liderul partidului S.O.S. România, Diana Iovanovici-Şoşoacă, este surprinsă purtând o cască de polițist. Conducerea IGPR a condamnat ferm această asociere și a dispus verificări imediate pentru a investiga posibile încălcări ale legislației electorale și a statutului polițistului.

Reacția IGPR:

Conducerea IGPR a făcut declarații clare în legătură cu incidentul, subliniind că orice folosire a echipamentelor și tehnicii poliției în scopuri electorale este inacceptabilă. În plus, au anunțat că au demarat verificări pentru a stabili eventuale abateri și a menține integritatea și neutralitatea instituției.

De asemenea, IGPR a transmis că vor fi luate măsuri ferme împotriva oricăror acțiuni care încalcă regulile și normele instituției, reafirmând angajamentul față de respectarea legii și principiilor de neutralitate în acțiunile desfășurate.

Reclamă

Reacția Diana Iovanovici-Şoşoacă:

Diana Iovanovici-Şoşoacă, candidat la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele de socializare un filmuleț în care apare purtând o cască de polițist și o uniformă specifică armatei, urcându-se pe motocicleta de serviciu a unui agent de poliție. Gestul său a stârnit controverse și a fost considerat a fi o încălcare a normelor și regulilor.

În final, IGPR a reiterat importanța respectării legii și a neutralității în acțiunile desfășurate, subliniind că orice abatere va fi pedepsită conform prevederilor legale. Este esențial ca instituțiile publice să rămână neutre și să nu fie implicate în campaniile electorale, pentru a asigura un proces democratic și corect.