Ilie Bolojan a anunțat măsuri pentru reforma statului și că dacă nu este susținut va demisiona de la șefia PNL: „Eu nu îmi pun obrazul la bătaie”

Data actualizării: 14 iulie 2025

Ilie Bolojan, proaspăt numit președinte interimar al PNL, a anunțat în cadrul unei apariții la Digi24, pe 26 noiembrie, că intenționează să implementeze o serie de reforme și că își va da demisia dacă nu va fi susținut de partid și de celelalte formațiuni politice din Parlament.

„Fiind președintele PNL, oamenii mă judecă nu după ce spun că voi face, ci după ce am făcut. Și în acești ani am demonstrat la Oradea că am făcut ca sistemul public pe care l-am administrat să funcționeze eficient, să dispară sinecurile, să fie în serviciul oamenilor și banii astfel economisiți să se ducă în investiții pe care oamenii, orădenii, bihorenii le folosesc”, a declarat Bolojan.

Bolojan a expus patru măsuri esențiale pe care PNL le va propune în următoarele șase luni: reducerea numărului de parlamentari la 300, interzicerea pensionării judecătorilor la 50 de ani, diminuarea cheltuielilor cu demnitarii și reducerea subvențiilor pentru partidele politice.

Bolojan a adăugat că nu dorește să devină subiectul glumelor, așa cum s-a întâmplat cu Rareș Bogdan, fostul prim-vicepreședinte al PNL, care a promis eliminarea pensiilor speciale în 30 de zile, dar nu a reușit.


„Vom convoca vineri Biroul Național și vom da un vot pe aceste chestiuni pentru că eu nu vreau să îmi pun obrazul la bătaie și să mai aud gluma cu desființarea pensiilor speciale în 30 de zile. Nu.

Dacă acest lucru nu va fi propus de PNL și nu va fi susținut cu toată forța în Parlament, eu nu mai am de ce să stau în funcția de președinte al PNL, pentru că nu am venit să ocup niște funcții. Am venit să încerc să dau niște soluții”, a subliniat Bolojan.

Ilie Bolojan a fost numit președinte interimar al PNL pe 25 noiembrie, în urma demisiei lui Nicolae Ciucă, care a părăsit funcția după rezultatele slabe obținute la alegerile prezidențiale.

Citește și:

Conducerea partidului, inclusiv Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur, a fost înlocuită, iar Emil Boc, Ciprian Ciucu și Valeriu Iftime au preluat funcțiile de prim-vicepreședinți interimari.

Dan Motreanu și-a menținut poziția de prim-vicepreședinte, datorită scorului obținut de Ciucă în Giurgiu, singurul județ unde a ieșit pe primul loc.

Ilie Bolojan a subliniat că reforma statului nu este posibilă fără reforma clasei politice. „Dacă partidele nu se trezesc la realitate, să nu se mire de ce li se întâmplă”, a concluzionat Bolojan.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨