Un incident terifiant s-a petrecut pe pista celui mai mare aeroport, când un avion de pasageri s-a ciocnit cu un avion al Gărzii de coastă. Acesta din urmă era pregătit să livreze ajutoare. Aeronava de pasageri, un Airbus 350, a luat imediat foc și a fost complet distrusă de flăcări.

Imagini dramatice filmate de un pasager, prin hubloul aeronavei, arată flăcările și fumul dens învăluind unul dintre motoare. Aceste imagini, postate pe rețelele sociale, au transmis intensitatea momentului, cu un pasager mărturisind: „Am crezut că o să mor”.

Reclamă

Evacuarea Eroică și Pierderile Dureroase

Miraculos, toți cei 379 de oameni de la bordul avionului de pasageri – inclusiv 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului – au fost evacuați în siguranță. Evacuarea a fost efectuată prin topoganele gonflabile, deși unii pasageri au suferit răni. Un pasager a povestit la televiziunea națională despre dificultățile întâmpinate în utilizarea ușilor de evacuare din spate și mijloc ale avionului, forțându-i pe toți să părăsească aeronava prin ieșirea din față, în timp ce flăcările se extindeau rapid.

Din nefericire, tragedia a lovit avionul Gărzii de coastă, unde cinci din cei șase membri ai echipajului și-au pierdut viața. Doar căpitanul avionului, un Bombardier Dash-8, a fost salvat. Avionul era pregătit să zboare către zonele afectate de cutremurul devastator.

În urma acestui incident, toate pistele aeroportului Haneda au fost închise temporar. Intervenția rapidă a serviciilor de urgență, cu 70 de autospeciale de stingere, a împiedicat extinderea daunelor, dar nu a putut salva fuselajul avionului de pasageri, care a ars complet.

Această situație nefericită subliniază riscurile inerente aviației și necesitatea unor măsuri de siguranță și intervenție rapide. De asemenea, ne reamintește despre eroismul echipajelor de urgență și despre fragilitatea vieții. În ciuda pierderilor, salvarea a 379 de persoane este un act de curaj remarcabil, care merită recunoscut și celebrat.