Senatorul Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat cu forțele de ordine ale Jandarmeriei pe data de 12 iunie, în spatele unui restaurant de pe strada Liviu Rebreanu. Acuzațiile aduse de senator vizează jandarmii, pe care îi acuză că nu respectă legea și că sunt implicați în activități ilegale legate de procesul electoral.

Senatorul Diana Șoșoacă afirmă că a fost agresată de jandarmi

Diana Șoșoacă a transmis live pe Facebook momentul în care a fost implicată în incident, afirmând că a fost împinsă și lovită de jandarmi în timp ce încerca să investigheze descărcarea unui camion cu saci de buletine de vot. Ea a cerut jandarmilor să prezinte scrisoarea de transport și a încercat să filmeze descărcarea sacilor, susținând că buletinele de vot sunt „furate”.

Senatorul a chemat o ambulanță SMURD la fața locului, susținând că avea tensiune arterială ridicată și puls accelerat din cauza incidentului. Ea a fost transportată la ambulanță continuând să afirme că a fost agresată de forțele de ordine.

Reclamă

Jandarmeria emite un comunicat pentru a-și prezenta perspectiva

Jandarmeria Capitalei a emis un comunicat în care a respins acuzațiile aduse de senatorul Șoșoacă, susținând că forțele de ordine asigurau paza transportului materialelor electorale în conformitate cu legea. Au declarat că nu au utilizat forța și că nu au agresat senatorul în niciun fel, precizând că acesta a fost cel care i-a provocat atât fizic, cât și verbal.

Cu toate acestea, tensiunile au escaladat în momentul în care un alt camion a sosit cu saci de buletine de vot, iar incidentul a avut un impact semnificativ asupra imaginii publice a senatorului Diana Șoșoacă și a Jandarmeriei Capitalei. Modul în care acesta a fost gestionat va fi analizat cu atenție în zilele următoare.