Importanta hidratarii si a consumului moderat de cafea. Sfaturi de la medicul Vlad Ciurea

Data actualizării: 29 martie 2025

Pentru majoritatea dintre noi, ziua nu poate începe fără o cafea de calitate. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de ceea ce consumăm, deoarece poate avea efecte negative asupra sănătății noastre. Medicul Vlad Ciurea vine cu câteva recomandări valoroase pentru iubitorii de cafea, dezvăluind și rutina sa zilnică.

Consumul de cafea pe stomacul gol

În cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, doctorul a subliniat că nu este recomandat să consumăm cafea pe stomacul gol, un obicei destul de răspândit.

„M-am trezit la ora 5:00, vă rog să mă credeți. Nici nu știți ce fericit am fost. Am deschis geamul, mi-am făcut niște treburi. Am reușit să mănânc și eu micul dejun în liniște. Am dat drumul la muzică. Și da, recunosc, am băut cafea, dar nu la început, ci după masă, să nu fie exact pe stomacul gol, ca o lovitură”, a explicat medicul Ciurea.

Importanța hidratării

Pentru a menține un stil de viață sănătos, înainte de a ne delecta cu orice tip de licoare care să ne dea energie pentru muncă, doctorul Ciurea susține că hidratarea joacă un rol esențial. Astfel, înainte de cafea sau micul dejun, este indicat să începem ziua cu un pahar cu apă, iar apa trebuie să fie la temperatura camerei.


Când vine vorba despre tipul de cafea pe care îl consumăm, specialistul susține că trebuie evitată cafeaua tare. Vlad Ciurea spune că el însuși evită cafeaua tare, pentru că îi dă o stare de agitație. Acesta a explicat și cu ce o înlocuiește. „Nu dorm la prânz. De exemplu astăzi am avut o mică pauză în care am mâncat foarte puțin – o salată, nimic mai mult – și, recunosc, am băut un cappuccino. Nu consum cafele foarte tari, mă agită”, a completat Vlad Ciurea.

Citește și:

Un consum excesiv de cafea poate duce la deshidratare, iar lichidele pe care le eliminăm conțin și minerale precum magneziul, care este esențial în asimilarea calciului. Cu alte cuvinte, de multe ori când avem senzația că avem lipsă de calciu, ne putem confrunta, de fapt, cu un deficit de magneziu.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨