Ingredientul Surprinzator care Poate Ruina Ciorba de Pui Traditionala

Data actualizării: 17 iulie 2025

Ciorba de pui este un preparat apreciat, fiind o sursă de proteine ușor digerabile, vitamine și minerale. Cu toate acestea, un ingredient banal poate transforma această delicatesă într-un preparat neplăcut.

Ingredientul nerecomandat

Deși poate părea tentant să adaugi diferite condimente pentru a obține un gust mai deosebit, ierburile de Provence pot strica întreaga rețetă. Acest amestec de rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, măghiran și uneori lavandă, deși adaugă un gust aparte altor preparate, nu este recomandat în ciorba de pui.

„Specialiștii culinari spun că aceste condimente nu au ce căuta într-o astfel de ciorbă tradițională. Ele o să înlocuiască complet gustul pe care îl știm de când eram mici.”

Condimentele potrivite

Atunci ce condimente ar trebui să folosim? Specialiștii culinari recomandă leuștean și pătrunjel proaspăt. Acestea pot fi adăugate la final și aduc aminte de gustul copilăriei. În plus, nu trebuie să lipsească piperul, foile de dafin sau sarea grunjoasă.


Ciorba de pui are și beneficii pentru organism. Este bogată în proteine ușor digerabile, care sprijină refacerea organismului și imunitatea. Hidratează și încălzește, fiind ideală când ești răcit sau slăbit. Iar spre deosebire de alte preparate, ciorba de pui e ușoară pentru stomac, ajutând digestia și oferind sațietate fără multe calorii.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨