Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut o serie de declarații interesante în emisiunea „Cuvântul ierarhului” la un post de radio. Acesta a vorbit despre atacurile de panică, patima statului la telefon și donarea de organe, oferind opinii și perspective interesante asupra acestor subiecte.

În emisiunea radio, Teodosie a declarat că orice atac de panică însemnează o împuținare de suflet, indiferent de vârstă. Acesta a subliniat că atacurile de panică pot apărea la copii, adulți și vârstnici, iar controlul acestora implică o corectă gestionare a stresului și a problemelor interioare. De asemenea, arhiepiscopul a discutat și despre „patima statului la telefon”, exprimând preocupare pentru modul în care această obsesie cu dispozitivele mobile poate afecta relațiile interpersonale și timpul liber al oamenilor.

Teodosie și opinia sa despre donarea de organe

Un alt subiect abordat de Teodosie în emisiune a fost donarea de organe. Arhiepiscopul consideră că donarea de organe este morală în anumite condiții, precum cele referitoare la organele pereche. În ceea ce privește organele nepereche, Teodosie a subliniat că nu este moral să le donăm, evidențiind importanța conștientizării impactului asupra vieții biologice a donatorului. De asemenea, arhiepiscopul a adus în discuție statisticile privind donarea de organe din țara noastră, subliniind creșterea semnificativă a numărului de donatori și transplanturi realizate.

Reclamă

Declarațiile lui ÎPS Teodosie au stârnit interes și dezbatere în rândul publicului, aducând în prim plan subiecte sensibile și importante pentru societatea contemporană. Arhiepiscopul Tomisului continuă să își exprime opinii și gânduri asupra diverselor aspecte ale vieții moderne, generând reflecții și dialoguri utile pentru comunitatea în care activează.