In lumea contemporana, inca exista situatii in care femeile sunt constranse sa accepte casatorii aranjate impotriva vointei lor. Un exemplu in acest sens este povestea dramatica a tinerei Jasvinder Sanghera, care a fost nevoita sa aleaga intre inchisoarea de acasa si una din cadrul unei casatorii aranjate. Cu o decizie curajoasa, Jasvinder a reusit sa-si infranga propriile temeri si sa lupte impotriva unui sistem opresiv.
Lupta impotriva unei practici stravechi
Jasvinder Sanghera a crescut intr-o familie in care casatoriile aranjate erau un lucru obisnuit. Avand 7 surori mai mari care au fost supuse aceleiasi practici, Jasvinder a vazut de aproape consecintele acestei traditii. Cu toate acestea, cand a venit randul ei sa fie maritata fortat, tanara s-a razvratit impotriva acestui destin impus.
Reclamă
Inchisa in propria casa de parintii sai, Jasvinder a trait in conditii de detentie, fiind izolata de lumea exterioara. Cu toate acestea, tanara a gasit curajul sa scape din captivitate si sa fuga alaturi de iubitul ei, luptand pentru dreptul ei la libertate si la o viata aleasa de ea.
O lupta impotriva sistemului
Jasvinder Sanghera nu s-a oprit aici. Dupa ce sora ei, Robina, s-a sinucis din cauza abuzurilor din casnicia ei aranjata, Jasvinder a decis sa faca o schimbare. Astfel, a fondat organizatia Karma Nirvana, care lupta impotriva casatoriilor fortate si abuzurilor domestice.
Datorita eforturilor sale si ale organizatiei, casatoriile aranjate au fost declarate ilegale in Marea Britanie, iar zeci de mii de persoane au fost ajutate sa scape de un destin impus impotriva vointei lor.
Concluzie
Povestea de curaj si determinare a Jasvinder Sanghera este un exemplu de lupta impotriva unui sistem opresiv si discriminatoriu. Prin actiunile ei, Jasvinder a reusit sa schimbe destinele multor femei si sa aduca o schimbare reala in societate. Astfel, prin exemple ca al ei, se poate spera la o lume mai echitabila si mai libera pentru toate femeile care se lupta impotriva casatoriilor fortate si a abuzurilor domestice.