JHQ Rheindahlen, orasul fantoma abandonat, un exemplu de istorie pierduta si natura infloritoare

Data actualizării: 6 aprilie 2025

Un fost bastion al forțelor britanice, JHQ Rheindahlen, a devenit un oraș fantomă după retragerea ultimilor 12.000 de soldați care îl populau. Astăzi, singurii ‘locatari’ sunt veverițele și căprioarele, care se plimbă nestingherite printre clădirile părăsite.

Orașul fantomă locuit în trecut de zeci de mii de britanici

Construit în 1952, JHQ Rheindahlen a fost odată un oraș militar vibrant, găzduind 12.000 de militari britanici și familiile lor. Cu toate că orașul are case cu patru dormitoare, un bloc de apartamente, facilități sportive și chiar propria benzinărie, a fost complet abandonat în urmă cu 12 ani. Interesant este faptul că acest oraș se află nu în Marea Britanie, ci în vestul Germaniei.

„Acest loc este atât de mare încât este aproape propriul său oraș. Nu pot să cred că toată această proprietate este complet abandonată”, a dezvăluit exploratorul urban Colin Hodson, care a surprins atmosfera stranie într-un videoclip publicat pe canalul său de YouTube.

Acum, orașul fantomă găzduiește doar animale sălbatice, căprioare și veverițe roșii, creând o atmosferă post-apocaliptică. Casele, care la un moment dat ar fi valorat milioane de lire, au fost abandonate și orașul pare acum înghițit de natură, cu clădirile abia vizibile printre copaci.


Viitorul incert al orașului abandonat

În 2013, terenul a fost returnat oficial Germaniei și au existat inițial planuri de a-l transforma în locuințe pentru refugiați, dar nimic concret nu s-a materializat. După mai bine de un deceniu, orașul rămâne abandonat, fără nicio construcție nouă. În 2015, un grup de investitori din lumea arabă a propus transformarea orașului părăsit într-un parc de distracții, dar acele planuri nu s-au materializat.

Citește și:

O parte din teren va fi folosită pentru antrenamentele poliției din North Rhein Westfalia, oferind un mediu extrem de realist pentru exerciții, inclusiv simulări de salvare a ostaticilor și alte operațiuni de securitate, notează mirror.co.uk.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨