Legumele de sezon pe tarabele pietelor: costuri mari si origini incerte

Data actualizării: 7 aprilie 2025

Fermierii români au recoltat recent primele legume de sezon, dar acestea nu sunt accesibile tuturor datorita preturilor marite.

Cu ce costuri se gasesc legumele de sezon la taraba

La piata, legumele de sezon pot fi destul de costisitoare. De exemplu, un kilogram de rosii, vedeta sezonului, costa 65 de lei. Doua legaturi de ceapa se pot achizitiona cu 5 lei, iar un kilogram de cartofi noi cu 30 de lei. Pentru salata, ridichi sau urzici, consumatorii trebuie sa plateasca inca 38 de lei. Iar pentru a gusta din castravetii proaspat culesi din solar, cumparatorii trebuie sa scoata din buzunar 40 de lei pentru un kilogram.

„Preturile sunt astronomice. Pai, o legatura de patrunjel, una de marar, doua de ridichi, o salata si un usturoi verde – 50 de lei”, a declarat o clienta din piata.

De ce nu cumpara romanii legume de sezon de la tarani

In afara de preturile mari, un alt motiv pentru care romanii evita sa cumpere legume de la tarani este incertitudinea provenientei acestora.


„De multe ori spun ca sunt romanesti, dar sunt turcesti sau olandeze”, a declarat un alt cumparator.

Din cauza acestor probleme, multi romani se orienteaza spre supermarketuri, unde preturile sunt mai accesibile si originea produselor este mai clara. In plus, exista si oameni care prefera sa astepte pana cand costurile vor fi mai mici la aceste legume de sezon. Este important de mentionat ca, in ciuda acestor probleme, exista si persoane care prefera sa cumpere direct de la tarani, apreciind calitatea si gustul inconfundabil al legumelor proaspete de sezon.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨