Maioneza, preparatul clasic reinventat cu un ingredient inedit: crema de brânză

Data actualizării: 2 august 2025

Pentru a obține o maioneză cremoasă și delicioasă contează în primul rând ce ingrediente folosești. Totodată, ordinea acestora trebuie urmată cu strictețe pentru a ajunge la rezultatul mult dorit.

Secretul din Polonia

În Polonia, pentru a obține o maioneză cremoasă și delicioasă, gospodinele folosesc cremă de brânză. Aceasta este combinată cu ceapă tocată și unt. Rețeta se face ușor în doar zece minute și e chiar foarte bună. Preparatul a devenit și viral pe internet. O mulțime de persoane recunosc că au putut să facă o maioneză mai cremoasă și mai delicioasă folosind cremă de brânză.

Unde putem folosi maioneza?

Menționăm faptul că maioneza poate fi inclusă foarte ușor în numeroase rețete. În România, spre exemplu, ea stă la baza celebrei rețete pentru salata de boeuf, apreciată la mesele de sărbătoare, inclusiv de Paște și de Crăciun. Maioneza de ouă este însă și umplutura perfectă pentru sandvișuri. Totodată, o să o găsești în shaorme, dar și în alte preparate de tip fast food. Maioneza poate fi adăugată de asemenea și în numeroase salate, ca să nu mai fie uscate.


Sunt persoane care o folosesc și ca marinadă pentru carne, având în vedere că aceasta poate să facă fie carnea de pui, fie de porc, ceva mai fragedă și ajută și încorporarea condimentelor. Și tot maioneza dă un gust aparte și o crustă crocantă când e pusă pe pui ori pe pește.

Citește și:

Cum se prepară maioneza cu cremă de brânză?

Dacă vrei să încerci rețeta pentru maioneză cremoasă și delicioasă cu cremă de brânză, atunci ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele: un pachet de cremă de brânză, o lingură de unt, patru ouă fierte tocate, o ceapă mică tocată, sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt. Modul de preparare e foarte simplu. Se amestecă crema de brânză și untul într-un bol și se pasează cu o furculiță. Dacă amestecul este prea gros, se adaugă mai mult unt topit. Se pun ouăle și ceapa și se amestecă până la încorporare. Ulterior se condimentează cu sare și piper și se servește cu pătrunjel sau cu alte condimente preferate. Vei observa că această maioneză e mult mai cremoasă și delicioasă față de cea pe care o știm deja foarte bine.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨