Mangustanul, fructul exotic care cucerește vedetele din România. Beneficii și costuri pentru această delicatesă

Data actualizării: 3 mai 2025

Mangustanul, un fruct exotic din Asia de sud-est, devine din ce în ce mai popular în România. Vedetele se declară încântate de gustul său unic și de beneficiile pe care le aduce sănătății. Printre acestea se numără și actrița Andreea Ibacka, care a declarat că adoră acest fruct.

Cum arată și ce gust are un mangustan

Mangustanul are o culoare violet închis la exterior, iar pulpa este albă sau parțial roz, cu segmente mari, similare cu usturoiul. Semințele sunt albe și sunt comestibile. Deși numele său poate induce în eroare, acest fruct nu are nicio legătură cu mango, fiind fructul arborelui Garcinia mangostana.

Beneficiile mangustanului pentru sănătate

Mangustanul conține fibre alimentare și enzime care pot sprijini digestia. Acestea sunt de mare ajutor în menținerea unui sistem digestiv sănătos. Consumul regulat de mangustan sprijină imunitatea și scurtează durata răcelii și a gripei. Acesta previne anemia și îmbunătățește circulația sângelui. Conține cupru, mangan, magneziu și potasiu și are un conținut mic de zahăr, în comparație cu alte fructe. Mangustanul are, de asemenea, vitamina C și proprietăți antiinflamatoare. Acesta are proprietăți antifungice și antibacteriene, luptă împotriva problemelor pielii și este benefic pentru sănătatea inimii. Ajută la menținerea sănătății cardiovasculare prin reducerea riscului de boli de inimă.


Andreea Ibacka: „Este foarte bun. Este foarte proaspăt și foarte răcoritor așa, are un gust acrișor, peste așteptări. Ca o piersică foarte proaspătă cu puțină lămâie cred. Pentru mine clar e de nota 10, cu siguranță o să-l mai cumpăr din nou”

Costul unui mangustan variază în funcție de furnizor, prețul se încadrează între 20 și 40 de lei. În România, acest fruct se găsește în diverse supermarketuri, dar poate fi cumpărat și din mediul online.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨