Un număr din ce în ce mai mare de mari actori români se retrag din lumina reflectoarelor și aleg să-și petreacă restul vieții în mediul rural. Dorel Vișan, unul dintre cei mai cunoscuți actori români, și-a dat seama că a venit timpul să se retragă din scena de teatru și să se întoarcă la originile sale în satul ardelean Tăușeni, din comuna Bonțida. Acesta a explicat că a luat această decizie din cauza declinului culturii și a schimbărilor din industria teatrală.

Un artist care a recreeat un destin

Reclamă

Dorel Vișan este unul dintre cei mai respectați actori români, cu o carieră fulminantă pe scenele teatrale și în filme. Acesta a declarat recent că și-a dat seama că este timpul să se retragă din lumina reflectoarelor și să se întoarcă la originile sale în mediul rural, odată cu izbucnirea pandemiei.

Actorul a explicat că decizia de a se retrage din scena de teatru a fost luată din cauza declinului culturii și a schimbărilor din industria teatrală. ”Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cât m-au împins. Nu se mai face ce se făcea odată… Am intrat într-o zonă specială, așa-zisă modernă, în care cultura, care este menită să desăvârșească omul, i-a dat omului cea mai cruntă lovitură. Pentru că nu-l desăvârșește, îl face mai arogant, mai confuz, mai isteric și mai îndoctrinat. Acestea sunt motivele care m-au determinat să mă retrag” a spus atunci Dorel Vișan.

Acesta a vorbit despre diferența dintre munca unui actor din acea perioadă și munca actorului din prezent. Potrivit spuselor sale, în trecut actorul era mult mai creativ, iar acest lucru se datora efortului pe care îl făcea pentru a se plia pe rolul care îi era încredințat de regizor.

Un exemplu pentru alți actori români

Dorel Vișan a fost un exemplu pentru mulți actori români, care au fost inspirați de talentul și pasiunea sa pentru artă. Acesta a avut peste 40 de roluri în teatru și peste 50 în film, în producții românești și internaționale. Actorul s-a întors la origini, în satul ardelean Tăușeni, din comuna Bonțida, acolo unde a și crescut.

Actorul a vorbit despre importanța artelor și a culturii în viața oamenilor și a subliniat că actorul trebuie să recreeze un destin. ”Rol poate face oricine care are un pic de memorie și ține textul minte.” spunea el. ”Acesta este rostul artistului, să redea lumii așa cum se spunea: «De la lume adunate și-napoi la lume date»”, a adăugat marele actor, conform sursei citate.

Retragerea din lumina reflectoarelor a lui Dorel Vișan și a altor mari actori români este un semnal puternic că nu doar tinerele talente sunt cele care contează, ci și acele talente care au contribuit la cultura și artei din țara noastră. Astfel, aceștia rămân o sursă de inspirație pentru cei care aspiră să devină actori și să creeze artă în viitor.

Concluzie

Retragerea din lumina reflectoarelor a lui Dorel Vișan și a altor mari actori români este un semnal puternic că schimbările din industria teatrală și culturală sunt din ce în ce mai evidente. Este important ca noi să apreciem munca și contribuția acestor mari talente, iar retragerea lor în mediul rural este un exemplu de întoarcere la origini și de apreciere a valorilor autentice.