„Margarina: Produs popular în post cu efecte nedorite asupra sănătății”, afirmă nutriționiștii

Margarina, un produs frecvent cumpărat de la supermarket în special în perioada postului, este deseori consumată de români fără a verifica eticheta. Cu toate acestea, nutriționiștii avertizează că poate reprezenta un pericol semnificativ pentru sănătate.
Postul Paștelui, cel mai lung și aspru post din an, a început de câteva zile. În această perioadă, românii care îl respectă caută tot mai multe produse vegetale și prepară diverse rețete culinare. Margarina, produs disponibil în toate supermarketurile, este deseori alegerea principală pentru aceștia.
Pericolele ascunse ale margarinei
Deși margarina este adesea consumată în loc de unt, nutriționiștii susțin că aceasta reprezintă un mare pericol pentru sănătate, având și un număr mare de calorii. Studii și analize ale InfoCons au demonstrat că margarina nu este un produs sănătos, ci din contră. Aceasta conține mai mulți aditivi periculoși, dar și mai multe E-uri.
Mai exact, în margarina există până la 6 – 8 E-uri, raportat la un singur produs. Margarina conține E100 (curcumina), care este un colorant sintetic, ce poate provoca scăderea glicemiei. Mai conține și E202 (sorbat de potasiu), un conservant sintetic, care poate cauza tulburări digestive grave. E476 este un emulgator sintetic, cu un efect toxic moderat și poate duce la alergii. Un alt colorant sintetic găsit în margarina este E160b. Acesta se obține din organisme modificate genetic.
Conținutul ridicat de sare
Margarina poate fi periculoasă și din cauza faptului că poate conține o cantitate mare de sare. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 100 de grame de margarină pot conține până la 1/6 din doza zilnică recomandată. Având în vedere că 70% din cantitatea de sare pe care o consumăm zilnic provine din alimente procesate, ar trebui să fim atenți ca acestea să conțină cât mai puțină sare posibil.
Înainte de a achiziționa acest produs, este important să verifici cu atenție termenul de valabilitate, după cum recomandă reprezentanții InfoCons. Totodată, este important să citești cu atenție informațiile de pe etichetă. Este vital să fim conștienți de ceea ce consumăm și să ne asigurăm că alegem produsele cele mai bune pentru sănătatea noastră.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨