Mariella Petrescu a fost una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe din România. Cu toate că a jucat în mai multe filme, a rămas în memoria colectivă a românilor datorită unei scene din Balul de sâmbătă seara, din 1968, film regizat de Geo Saizescu. Această scenă, în care Mariella apare complet dezbrăcată, a făcut senzație în acea perioadă și a consacrat-o pe actriță. Cu toate acestea, viața nu a fost blândă cu ea, iar la sfârșitul zilelor sale a murit departe de țara sa natală, uitată de toți care o adoraseră.

Pe lângă rolul din Balul de sâmbătă seara, Mariella Petrescu a mai jucat și în alte filme, precum Păcală sau Nea Mărin Miliardar. Însă, cu toate acestea, nu a reușit să se bucure de succesul pe care l-a avut în tinerețe și a ajuns să trăiască departe de casă, în Statele Unite ale Americii, unde a murit în 2013.

Reclamă

Mariella Petrescu a fost o actriță deosebit de talentată și cu un fizic impresionant. A urmat cursurile Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1964, iar după absolvire a început să joace în diferite producții cinematografice. Însă, în ciuda talentului și a frumuseții sale, viața nu a fost întotdeauna ușoară cu ea.

Astăzi, Mariella Petrescu rămâne în memoria colectivă a românilor datorită rolurilor sale deosebite și a frumuseții sale impresionante. Deși a murit departe de casă, nu a fost uitată de cei care au apreciat-o și o vor reține mereu în amintirea lor.