Misterul găurilor din biscuiți dezvăluit: Rolul crucial în procesul de producție

Data actualizării: 17 mai 2025

Probabil nu o dată v-ați întrebat din pură curiozitate: De ce biscuiții au mici găuri pe suprafața lor? Care este explicația? Toți am observat aceste mici găurele. V-ați întrebat vreodată ce sunt acestea și ce rol au? Iată ce am aflat.

Secretul din spatele deciziei

La ora actuală nu există sortiment de biscuiți sărați care să nu aibă aceste găuri mai mici pe suprafața lor. Aparent, unii ar fi tentați să spună că este ceva estetic. Ei bine, rolul lor ține mai degrabă de procesul de producție, potrivit hellotaste.

Dacă analizăm biscuiții mici, aceștia au nevoie de o singură gaură în centru. Cei mai mari ar avea nevoie de patru găuri pentru eliberarea aburilor în timpul coacerii, potrivit sursei citate. Găurile biscuiților sărați ajută la eliminarea aburului pentru ca aceștia să rămână plați.


Procesul de coacere

Dacă luăm cazul anumitor tipuri de biscuiți, cum ar fi cei cu brânză sau cei cu miere și graham, aceștia ar putea avea nevoie de mai multe găuri. Ele ajută la eliminarea aburului pentru ca aceștia să rămână plați. Dispare riscul apariției unor crăpături la finalul procesului de coacere.

Citește și:

Găurile prea apropiate unele de altele fac ca biscuiții să fie prea uscați și greu de mestecat. Însă, dacă găurile sunt prea departe între ele, biscuiții se vor dezintegra”, a explicat Kathryn Gordon, specialist culinar.

„Găurile prea apropiate unele de altele fac ca biscuiții să fie prea uscați și greu de mestecat. Însă, dacă găurile sunt prea departe între ele, biscuiții se vor dezintegra” – Kathryn Gordon, specialist culinar.

În procesul la scară largă de producere a biscuiților, de exemplu în fabrici, sunt folosite mașini automate care găuresc biscuiții. Dacă îi coacem acasă, putem face acest lucru cu o scobitoare, un băț de frigăruie sau o furculiță. E important de precizat că numărul de găuri trebuie stabilit în funcție de mărimea biscuitelui. Există riscul ca, din cauza unui număr prea mic de găuri, biscuiții să se ardă în timpul coacerii.

Pentru biscuiții de mici dimensiuni este suficientă o singură înțepătură în centru. Cei mai mari au nevoie de patru găurele. Apoi, dacă faci biscuiți sărați cu brânză sau din făină graham va trebui să îi găurești de mai multe ori. Mare atenție! Găurile nu trebuie făcute la întâmplare. Dacă le faci prea apropiate riști să obții niște biscuiți prea uscați, care vor fi greu de mestecat. Dacă vei poziționa găurile prea departe una de cealaltă biscuiții se pot dezintegra.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨