Programul Sprijin pentru România a oferit carduri sociale persoanelor cu condiții financiare precare timp de aproximativ un an și jumătate. Aceste carduri, emise de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, au reprezentat un sprijin important pentru beneficiari. Mulți se întreabă când vor primi a treia transă de bani. Ei bine, există vești bune pentru aceștia, deoarece cardurile vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei.

Carduri sociale 2024. Beneficiari și utilizare

În anul 2024, sprijinul material este acordat o dată la două luni categoriilor defavorizate, printre care se numără pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 lei, persoanele cu handicap grav sau mediu, familiile cu copii în întreținere, familiile monoparentale, persoanele care au dreptul la ajutorul de incluziune și persoanele fără adăpost. Aceste carduri pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea alimentelor sau a meselor calde, iar sumele trebuie cheltuite în termen de 12 luni pentru a nu deveni inactive.

Beneficiarii nu trebuie să depună cereri pentru a primi cardurile sociale, iar eligibilitatea este stabilită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Poșta Română se ocupă de livrarea acestora, iar instrucțiunile de folosire sunt incluse în pachetul cu cardul. De asemenea, beneficiarii au la dispoziție un număr de telefon pentru orice neclarități sau probleme legate de utilizarea cardului.

Reclamă

Notă importantă: cheltuiește cu înțelepciune!

Este esențial ca banii de pe cardurile sociale să fie cheltuiți exclusiv pentru alimente. Plățile se pot face contactless, iar cardurile nu pot fi transferate sau folosite în alte scopuri decât cele prevăzute. Un aspect crucial este acela că banii trebuie cheltuiți în termenul stabilit pentru a putea beneficia de această formă de ajutor din partea statului.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei va începe din 14 iunie pentru aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul de încărcare se va desfășura în perioada 14-25 iunie 2024, iar vor mai fi acordate încă trei tranșe de câte 250 de lei în luni viitoare.

Aceste carduri sociale au reprezentat și vor continua să reprezinte un sprijin esențial pentru categoriile defavorizate, oferindu-le posibilitatea de a achiziționa alimente și mese calde într-un mod simplu și eficient. Este important ca beneficiarii să utilizeze cu înțelepciune aceste resurse și să respecte condițiile impuse pentru a beneficia în continuare de acest sprijin social.