Florin Salam, supranumit „Regele manelelor”, a oferit detalii despre relația sa cu Tzancă Uraganu, manelistul căruia i-a botezat fetița acum trei ani. Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Florin Salam a vorbit despre motivele care l-au determinat să accepte acest rol și despre prietenia lor bazată pe respect reciproc.

Relația de prietenie și respect între Florin Salam și Tzancă Uraganu

„Nu o să îmi ia niciodată fața, cum nici lui nu poate să-i ia fața nimeni. Cum îi stă bine lui, nu o să îi stea bine la nimeni cu ceea ce face el. Ce fac eu e altă treabă, ce face Tzancă este altceva. A prins moda asta, exact ce place publicului astăzi și e foarte bine.

Reclamă

Cum am spus mai devreme, e loc pentru toată lumea. Tzancă e unul care a ascultat sfaturile mele și, în afară de asta, e un om pe care îl iubesc mai mult ca pe toți ăștia cu care am crescut eu, pentru că omul ăla, vizavi de mine, fiecare face ce vrea, dar vizavi de mine are un respect foarte mare și i-am botezat fata cu plăcere.

Dacă era altceva, nu mă duceam, i-am botezat fetița cu mare drag, ca pe copiii mei. Îl iubesc.”

Artistul a adăugat că această colaborare și prietenie s-au consolidat printr-o piesă realizată împreună:

„Lumea mai încearcă să spună… Să-și pună mintea la contribuție, să stea să facă piese, că e timpul să rupă lumea și m-a ascultat, drept dovadă e sus. Am făcut piesă cu el cum nimeni nu știe, de aici din suflet, nu a trebuit să se roage în dreapta în stânga să fac piesă cu Tzancă.

Am apreciat faptul că a venit el să întrebe dacă facem o piesă împreună. A fost corect.”

Florin Salam a oferit și detalii amuzante despre experiența sa școlară, dezvăluind că și-a oprit studiile după clasa a treia pentru a se dedica muzicii:

„N-am fost cu școala. Era să spun spre rușinea mea… sau spre norocul meu. N-aș vrea să spun spre norocul meu pentru nu descuraja generația de astăzi. Oameni buni, copii frumoși ce sunteți, duceți-vă la școală să învățați, cartea e bună.

Eu am fost predestinat către muzică și de aceea n-am fost la școală, ca să pot să vă cânt. Deci, undeva am făcut și eu un efort pentru voi. Eu nu m-am dus la școală ca să vă cânt vouă, dar voi trebuie să mergeți la școală, că trebuie să aveți un serviciu bun, să câștigați bine să ne dați și nouă.”

Manelistul a povestit cu umor cum a rămas repetent în clasa a treia timp de patru ani:

„Am stat în a treia vreo 4 ani și, după ce au văzut că știam din prima, mamă, numai premiul I luam, și au zis «Hai să-l mutăm cu două clase mai sus, că e prea bătrân pentru clasa a 3-a». Atunci mamaia a luat foc, a zis «Dați-l înapoi», adică nu în a 5-a, în a 3-a, că nu mai știa unde să îmi aducă mâncare.”

Florin Salam a încheiat prin a reitera că decizia de a renunța la școală a fost dictată de destinul său artistic, dar a încurajat generațiile tinere să prioritizeze educația.