O prajitura delicioasa cu piersici sau caise: reteta simpla si rapida!

Data actualizării: 9 iulie 2025

Daca esti in cautarea unei prajituri rapide si delicioase, ai nimerit exact unde trebuie! Ai compot de piersici sau caise? Fa aceasta prajitura care se topeste in gura in doar cateva minute. Cu un gust incredibil de savuros si o textura catifelata, aceasta prajitura a devenit preferata multor persoane din intreaga lume. Descopera mai jos reteta detaliata si pasii de preparare pentru a te bucura de aceasta delicatesa acasa.

Ingrediente pentru aluat

Pentru a prepara aceasta minunata prajitura, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru aluat:

  • 100 gr unt
  • 130 gr zahar
  • 2 oua
  • 220 gr smantana
  • 220 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • ⅓ lingurita sare
  • 1 borcan de piersici sau caise

Ingrediente pentru crema

Pentru a completa gustul si textura prajiturii, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru crema:


  • 350 gr branza
  • 1 ou
  • 0,5 lingurita vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana

Ingrediente pentru pesmet

Nu uita de ingredientele pentru pesmet, care vor adauga un plus de crocant si savoare prajiturii:

Citește și:
  • 120 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 60 gr unt

Mod de preparare

  1. Se toarna zahar granulat intr-un castron cu unt moale si se amesteca pana se dizolva firimiturile.
  2. Adaugati ouale in amestec, intindeti smantana si amestecati componentele pana se omogenizeaza cu un tel.
  3. Se toarna faina si praful de copt in amestec, se adauga praf de copt si se framanta aluatul.
  4. Acoperiti forma cu hartie de copt, ungeti-o cu unt si puneti aluatul, intindeti-l intr-un strat uniform. Taiati piersicile in jumatate si puneti-le pe suprafata aluatului.
  5. Pentru a pregati crema, combinati branza cu ou, vanilie, zahar si smantana. Bateti amestecul de branza cu un mixer pana la o masa omogena luxurianta.
  6. Acoperiti stratul de piersici cu crema, distribuiti-l uniform. Combinati faina, zaharul si untul intr-un castron cu firimituri, macinati.
  7. Punem pesmetul deasupra si coacem prajitura la 170 de grade timp de 1 ora.

Pofta buna si bucurati-va de aceasta prajitura delicioasa, care cu siguranta va fi apreciata de intreaga familie!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨