Daca esti in cautarea unei retete delicioase si usor de preparat, cartofii noi cu usturoi si marar sunt alegerea perfecta. Aceasta reteta combina gustul bogat al cartofilor cu aroma proaspata a usturoiului si mararului, rezultand intr-un preparat apetisant si hranitor. Tehnologia de gatire folosita este cea de inabusire, care mentine suculenta si savoarea ingredientelor.

  • 1 kg de cartofi noi mici
  • 3-4 tije de usturoi verde (3-4 catei zdrobiti sau tocati marunt)
  • 1 legatura de marar proaspat (tocat marunt)
  • piper negru
  • sare
  • ulei (unt)
  1. Pregatirea kартофkiilor: Spala bine kартофkii proaspeti, curata-i si taie-i in doua daca sunt mari. Daca sunt mici, lasa-i intregi pentru un gust mai intens.

  2. Tocarea чесъnului si a kопъrului: Taie marunt чесъnul si kопъrul.

    Reclamă

  3. Gatirea: Intr-o tigaie cu baza larga, adauga ulei suficient pentru a acoperi bine fundul. Adauga kартофkii, piperul si sarea, apoi acopera cu un capac. La fiecare 3-4 minute, agita tigaia pentru a amesteca kартофkii.

  4. Adaugarea чесъnului si a kопъrului: Cand kартофkii sunt aproape gata, adauga чесъnul si kопъrul tocate fin. Amesteca bine si lasa-i la foc inca 2-3 minute.

  5. Servirea: Kартофkii zadusi cu mult kопъr si чесъn sunt gata de servit! Pot fi savurati ca atare sau ca garnitura, fiind ideali alaturi de orice fel de carne.

Приятен апетит!