După ce a lucrat timp de șase ani ca stewardesa, o femeie a dezvăluit, sub protecția anonimatului, unele dintre cele mai inimaginabile situații la care a asistat. Astfel, iată ce a declarat aceasta pentru Metro.co.uk.

Căștile audio sunt refolosite

Înainte de aterizare, căștile sunt strânse și puse într-o pungă. Acestea ajuns într-un departament din aeroport unde muncitori plătiți prost le deznoadă, le curăță, astfel încât să poate fi sigilate și gata să fi refolosite. Păturile, de asemenea, sunt spălate și reîmpachetate.

Reclamă

Șampania este aruncată la toaletă

Toate băuturile sunt aruncate, înainte de aterizare, de la sucuri la cele mai scumpe sticle de șampanie. ”Mi se pare o risipă, chiar nu-mi plăcea să fac asta. Când vine vorba de mâncăruri calde, care nu au fost atinse, acestea rămân în cuptor până le recuperează echipa de catering”, a spus fosta însoțitoare de zbor.

Oamenii se prefac bolnavi ca să primească un loc mai bun

”În anumite cazuri, le spunem că vor fi întorși din drum pentru a nu pune în pericol sănătatea celorlalți pasageri. Am avut această discuție cu o mulțime de pasageri care îmi spuneau că sunt prea bolnavi pentru a zbura la clasa economy și voiau un loc la business. Nu vă imaginați ce repede își reveneau și se opreau din văitat”.

Am asistat la mai multe decese decât cereri în căsătorie

”De-a lungul a șase ani, am asistat la trei decese și o logodnă. Cererea în căsătorie a fost minunată. Pasagerul de la clasa business ne-a rugat să-i servim iubitei lui un pahar cu șampanie în care a pus un inel, apoi s-a așezat în genunchi.

Pe de altă parte, morțile la care am asistat au fost traumatice. Cel mai rău a fost când o fetiță de patru ani a murit la scurt timp după decolare, pe ruta spre Germania. Nu am încetat manevrele de resuscitare nici măcar în timpula aterizării. Mama a rămas surprinzător de calmă, dar la un moment dat a cedat și a scos cel mai agonizant țipăt când a văzut cum copilul era înfășurat într-o pătură”.

Machiajul este obligatoriu

”Compania noastră avea un departament, pe care noi îl poreclisem poliția modei, iar oamenii ăștia ne cercetau ca niște polițiști, încercând să găsească un defect cât de mic la coafurile noastre, la ținute, la felul în care eram machiate. Întotdeauna trebuia să folosesc ruj, fond de ten, creion de ochi, mascara și, neapărat, lac de unghii”.

Avioanele sunt, în principiu, destul de murdare

”Husa de pe scaune este înlocuită doar dacă s-a vomitat pe ea sau a fost pătată de altă secreții. Cum avioanele sunt în continuă mișcare, curățăm doar mizeria evidentă. Unii pasageri se duc la baie desculți… nu e ceva ce aș recomanda”.

Există locuri secrete de dormit, pentru staff

În avioanele Boeing 777, exită o ușă secretă care poate fi deschisă cu un cod special. Când deschizi ușa, urci niște scări și găsești 8 cușete spațioase în care stewardesele pot trage un pui de somn”.

Piloții se folosesc de statutul lor pentru a se culca cu stewardesele

”Înainte de Covid, se întâmpla destul de des ca piloții să-ți ceară numărul de telefon și să te invite în camera lor. Mi s-a întâmplat și mie, dar eu am avut o relație cu tipul acela. Am observat promiscuitate de ambele părți, totuși. Femeile au impresia că pot avansa în cariera dacă se culcă cu piloții, este tristul adevăr, și mulți bărbați profită de acest lucru”.