Painea norisor poate fi preparata usor acasa cu ingrediente găsite în orice supermarket

Data actualizării: 26 martie 2025

Daca iti doresti sa pregatesti cea mai pufoasa paine chiar la tine acasa, avem o reteta perfecta pentru tine. Aceasta paine este cunoscuta sub numele de pâinea norișor si se poate realiza cu ingrediente pe care le gasesti in orice magazin.

Cum sa prepari acasa cea mai pufoasa paine

Prepararea pâinii norișor este foarte simpla si nu necesita timp de dospire. Textura sa aerată și fină o face sa para desprinsă dintr-un vis. Fiecare imbucatura te va duce cu gandul la norii pufoși de pe cer.

Pentru a prepara aceasta paine ai nevoie de o cană de brânză de vaci, fie slabă, fie grasă, in functie de gust, patru ouă mari si o jumătate de cană de făină de migdale sau făină obișnuită.


Poti adauga si alte ingrediente, in functie de preferinte. Daca vrei o varianta sarata, adauga o jumătate de linguriță de pudră de usturoi si un praf de sare. Pentru o nota dulce, poti adauga o jumătate de linguriță de scorțișoară. Iar daca iti doresti un gust mai bogat, un sfert de cană de brânză rasă, precum cheddar sau parmesan, va face pâinea și mai delicioasa.

Citește și:

Pașii de preparare

Incepe prin a preincalzi cuptorul la 175 de grade si tapeteaza o tava cu hârtie de copt sau cu un covoraș de silicon. Pune brânza de vaci, ouăle și făina în blender sau în robotul de bucătărie si mixeaza până când compoziția devine fină și omogenă, aproximativ 30-60 de secunde.

Daca vrei să adaugi pudră de usturoi, scorțișoară sau brânză rasă, acum e momentul să le incorporezi. Amestecul trebuie să fie bine omogenizat, fără cocoloașe, pentru ca textura pâinii să fie aerată și uniformă.

Cu ajutorul unei linguri, distribuie compoziția pe tava pregătită, formând 6-8 porții bine distanțate. Acestea vor căpăta aspectul unor „norișori” pufoși. Aplatizează ușor fiecare porție cu spatele lingurii, modelând-o într-o formă rotundă și uniformă, cu o grosime de aproximativ 2,5-3 centimetri.

Pâinea se coace timp de 15-20 de minute la cuptorul preîncălzit sau până când marginile „norișorilor”- care ar trebui să fie fermi și ușor umflați – devin aurii, noteaza retetesivedete.ro.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨