Papa Francisc va fi supus unei intervenții chirurgicale de urgență pentru un risc de obstrucție intestinală

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, în vârstă de 86 de ani, va fi supus unei intervenții chirurgicale de urgență, sub anestezie generală, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma. Vaticanul a anunțat că această intervenție este necesară din cauza riscului de obstrucție intestinală, iar echipa medicală a papalității a confirmat agravarea simptomelor prezentate de papă.

Reclamă

Intervenția chirurgicală va fi urmată de câteva zile de spitalizare, a declarat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, conform agențiilor internaționale de presă. Potrivit News, în luna martie a acestui an, Papa Francisc a petrecut mai multe zile la spital în urma unei infecții respiratorii.

Subtitlu 1: Probleme medicale anterioare ale Papei Francisc

În iulie 2021, Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită, în urma căreia i s-a extirpat o parte din colon. Cu toate acestea, liderul Bisericii Catolice a declarat la începutul acestui an că afecțiunea a revenit.

Papa Francisc a recunoscut că, din cauza unor dureri persistente la genunchi, folosește adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge. Într-un interviu acordat anul trecut, el a dezvăluit că nu a dorit să se opereze la genunchi, deoarece anestezia generală pentru operația la colon i-a adus efecte secundare neplăcute.

Subtitlu 2: Reacții la nivel internațional

În urma anunțului privind intervenția chirurgicală a Papei Francisc, liderii internaționali și oficialii guvernamentali și-au transmis gândurile și rugăciunile pentru sănătatea sa. Președintele italian, Sergio Mattarella, a transmis un mesaj de susținere, declarând că întreaga țară îl însoțește pe Papa Francisc în aceste momente dificile.

În mod similar, liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, a transmis gânduri bune Papei Francisc și a spus că întreaga lume se roagă pentru sănătatea sa.

Subtitlu 3: Impactul intervenției chirurgicale asupra Bisericii Catolice

Intervenția chirurgicală a Papei Francisc a ridicat întrebări cu privire la succesiunea sa în cazul în care ar deceda. Potrivit Vaticanului, un cardinal ar urma să își asume responsabilitățile papei în cazul unui deces, până la alegerea unui succesor.

Cu toate acestea, aceste speculații nu au fost confirmate oficial, iar Biserica Catolică are un protocol strict în astfel de situații, care va fi urmat în cazul unor evenimente neprevăzute.

În concluzie, întreaga lume își îndreaptă gândurile către Papa Francisc în timp ce acesta se pregătește să treacă prin această intervenție chirurgicală dificilă. Cu toate acestea, Biserica Catolică a avut mereu o abordare rezilientă în fața provocărilor și se așteaptă ca Papa Francisc să se recupereze complet și să continue să își îndeplinească rolul de lider spiritual al Bisericii Catolice.