Pasagerii unei nave de croaziera au fost avertizati sa stinga luminile si sa traga perdeaua

Data actualizării: 22 martie 2025

Pasagerii unei nave de croazieră de dimensiuni impresionante au avut parte de o experiență neașteptată în timpul traversării Mării Sulu-Celebes. Au fost instruiți să stingă luminile și să tragă perdelele, în cadrul unei avertizări de securitate emise de căpitanul vasului.

Securitatea la bordul navei

Queen Anne, o navă de croazieră operată de compania Cunard, a trecut printr-o situație neobișnuită. Cu o greutate de 114.000 de tone, nava a emis un avertisment de securitate către pasageri înainte de a intra în apele Mării Sulu-Celebes, un loc cunoscut pentru actele de piraterie. Conform Business Insider, pasagerii au fost nevoiți să oprească curentul și să nu aprindă lumina în cabine. În plus, li s-a sugerat să țină perdelele trase pe durata traversării. Aceste măsuri de precauție au inclus și închiderea punților exterioare pe timpul nopții.

Luminile exterioare și vizibilitatea navei

Pe de altă parte, luminile exterioare esențiale au rămas aprinse la un nivel minim pentru a reduce vizibilitatea navei de croazieră. Aceasta a plecat din Germania în luna ianuarie, călătoria urmând să aibă o durată de 111 nopți.


„Ca parte a procedurilor maritime standard, căpitanii noștri pot face anunțuri de precauție atunci când navighează prin anumite regiuni. Nu a existat nicio amenințare specifică la adresa navei sau a pasagerilor săi, iar experiența la bord a rămas neafectată”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Cunard.

Marea Sulu-Celebes, situată între Indonezia, Malaezia și Filipine, este renumită pentru răpirile care au avut loc în trecut. Acestea erau făcute cu scopul de a cere răscumpărare, actele de piraterie fiind comise în principal de gruparea jihadistă și de pirații Abu Sayyaf. Aceasta este o organizație teroristă desemnată de mai multe guverne, inclusiv SUA și Filipine. În general, pirații vizează petroliere și nave de transport, dar au existat și cazuri de atacuri asupra navelor de croazieră.

Citește și:

Între anii 2016-2022 navele au fost sfătuite să evite complet zona. Centrul de Informare ReCAAP, care monitorizează pirateria în Asia, a considerat amenințarea de răpire ca fiind ridicată. Ulterior, în ianuarie 2025 nivelul de amenințare a fost redus la „scăzut”. Această decizie a fost luată deoarece nu au mai fost raportate răpiri în zonă din ianuarie 2020.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨