Pericol ascuns în administrarea concomitentă a două medicamente uzuale: magneziul și relaxantele musculare

Magneziul și relaxantele musculare sunt două medicamente des utilizate de români, fiecare cu propriile beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu pericolul ascuns în administrarea lor concomitentă.
Pericolele unei combinații aparent inofensive
Atât magneziul, cât și relaxantele musculare, sunt recomandate pentru reducerea durerilor musculare. Însă, administrarea lor concomitentă poate avea efecte neașteptate. Amețeli, slăbiciune musculară sau stări de somnolență excesivă pot fi efectele secundare ale acestei combinații.
„Atât magneziul, cât și relaxantele musculare, precum ciclobenzaprina, tizanidina sau baclofenul, acționează prin încetinirea semnalelor nervoase. Luate împreună, efectele lor se pot cumula, provocând somnolență extremă, amețeli, confuzie, tensiune arterială scăzută și slăbiciune musculară.”, a explicat Dr. Patel pentru Health Digest.
Beneficiile separate ale magneziului și relaxantelor musculare
Magneziul are numeroase beneficii pentru organism, printre care se numără reducerea tensiunii arteriale și ameliorarea migrenelor. Acesta poate fi administrat și în caz de spasme musculare puternice, însă niciodată în combinație cu un relaxant muscular. Chiar dacă este disponibil fără rețetă medicală, magneziul nu este un medicament complet sigur, mai ales dacă este administrat împreună cu alte pastile.
Recomandarea specialiștilor este de a se adresa medicului sau farmacistului înainte de a combina orice medicamente între ele, pentru a evita posibilele efecte adverse nedorite.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨