Pericolele nebanuite ale dusurilor prelungite. Ce spun expertii despre timpul optim de imbaiere

Dusurile fac parte integranta din rutina noastra zilnica. Totusi, expertii ne avertizeaza asupra pericolelor nebanuite care se ascund dupa dusurile prelungite. Iata ce trebuie sa stii.
De ce nu este bine sa faci dus mai mult de 10 minute
Specialistii sunt de parere ca dusurile lungi nu sunt benefice pentru sanatatea noastra. Atunci cand ne imbaiem, trecem o linie fina intre necesitate si exces. Dusurile prelungite pot avea efecte negative asupra pielii noastre.
„Pielea noastra are nevoie de apa, la fel ca si corpul nostru. Daca facem dus in exces sau prea putin, atunci pot exista consecinte.”, a declarat un medic dermatolog de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din America.
Consecintele dusurilor cu apa fierbinte
Dusurile lungi, in special cele cu apa fierbinte, pot impiedica pielea sa isi mentina hidratarea naturala. Apa la temperaturi ridicate indeparteaza uleiurile esentiale ale pielii, putand duce la iritatii sau uscaciune. Totusi, exista si cazuri in care dusurile fierbinti pot fi benefice, cum ar fi reducerea stresului sau eliberarea cailor nazale.
Cat de des ar trebui sa faci dus
Frecventa dușurilor este la fel de importanta ca durata lor. Este recomandat sa faci dus zilnic, insa exista si persoane care considera ca sunt suficiente 2-3 dușuri pe saptamana. Persoanele cu pielea uscata sunt sfatuite sa faca dus mai rar, in timp ce cele care depun efort fizic sau au pielea grasa ar trebui sa se imbaie zilnic.
Deci, data viitoare cand te gandesti sa stai mai mult sub jetul de apa, aminteste-ti de sfaturile expertilor. Nu lasa dusurile prelungite sa iti afecteze sanatatea pielii.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨