Peștele cu multe proteine, mai ieftin dacă îl cumperi congelat, recomandat de nutriționiști

Data actualizării: 12 martie 2025

Peștele este o adevărată comoară pentru organism, recomandat constant de nutriționiști pentru introducerea lui în alimentație. Cu toate acestea, nu mulți români țin cont de acest sfat. De cele mai multe ori, prețul piperat al peștelui îi face pe pofticioși să îl consume destul de rar.

Pentru cei care vor să își delecteze papilele gustative cu pește, dar nu vor să scoată mulți bani din buzunar, specialiștii au o veste bună. Potrivit Organizației Consumatorilor din Spania, există un pește pentru care vei plăti mai puțin dacă în cumperi congelat.

Merluciul, peștele economic și benefic

Merluciul, căci despre el este vorba, este mult mai ieftin dacă este cumpărat congelat. Mai exact, vei plăti pentru el cu 30% mai puțin decât dacă l-ai cumpăra în stare proaspătă.


În ceea ce privește beneficiile sale, nu ar trebui să îți faci griji. Chiar dacă este congelat, valorile sale nutriționale sunt la aceleiași. Ba chiar, uneori, este mai bine să optezi pentru pește congelat, deoarece își păstrează calitatea mai mult timp.

Citește și:

Beneficiile consumului de merluciu

Specialiștii susțin că merluciul este unul dintre cei mai buni pești. Are aproape același conținut de proteine ca și carnea, undeva la 15-17%. Aceasta poate fi introdus fără nicio problemă în alimentație, deoarece are un conținut scăzut de grăsimi.

„Succesul merluciului congelat se bazează pe calitatea sa nutrițională, având un conținut ridicat de proteine și un nivel redus de grăsimi și sare, dar și pe un preț accesibil, care îl face un produs de calitate potrivit pentru orice buget.”, susțin specialiștii, potrivit 20minutos.es.

De asemenea, merluciul este un pește bogat în vitamine și minerale. Acesta abundă de vitamina B12, B6, fosfor și seleniu, toate fiind esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos și a creierului. Consumul regulat de merluciu ajută la întărirea sistemului imunitar și la sănătatea oaselor. Conținutul său de acizi grași Omega-3 reduce inflamația și este benefic pentru menținerea sănătății cardiovasculare. Datorită faptului că are o textură fină și conține puține grăsimi, merluciul poate fi consumat și de către persoanele care au probleme digestive.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨