Placinta cu foi este delicioasa si usor de preparat – 2 retete rapide

Data actualizării: 27 iulie 2025

Placinta cu foi  este incredibil de usor de facut si rapid. O optiune excelenta pentru un mic dejun rapid si delicios in zilele libere. Cu aceasta reteta, placinta cu foi de edirne devine suculenta ca o prajitura si pufoasa ca bumbacul. Cum se spune, „manci si suspini, pentru ca se termina repede”…

Placinta cu foi este foarte des preferata pentru un mic dejun rapid

Va prezentam doua dintre cele mai reusite retete, pe baza carora va veti putea pregati banicata care nu cedeaza in gust cu cea facuta in casa.

Placinta cu foi: primul variant

Necesare pentru preparare:

  • 1 pachet de foi pentru placinta;
  • 1 cutie de iaurt (daca aveti iaurt facut in casa, gustul este si mai bogat);
  • 4-5 oua (in functie de marime);
  • 300-350 gr. branza de vaci;
  • 100-120 ml ulei sau unt topit (la alegere);
  • 2 varfuri de bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

  1. Desfaceti cu grija foile, pentru a nu se rupe.
  2. In bolul potrivit, adaugati iaurtul. Adaugati bicarbonatul de sodiu in iaurt, pentru a-l stinge.
  3. Bateti ouale. Nu uitati regula, sa le bateti intr-un bol separat, in caz ca vreunul este stricat.
  4. Cand iaurtul se umfla, adaugati compozitia de oua.
  5. Adaugati uleiul si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Daca alegeti sa folositi unt topit, atunci aplicati-l direct pe fiecare foaie.
  6. Continuati cu prepararea placintei cu erdine

Luati cu grija o foaie. Aplicati aproximativ 4-5 linguri de compozitie lichida. Apoi presarati branza sfaramata. Rulati cu atentie foaia, apoi asezati in centrul unei tavi unsa in prealabil.


Urmati acest algoritm si cu celelalte foi din pachet.

Citește și:

Cu cantitatea ramasa de compozitie lichida, turnati-o peste intreaga banicata.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade Celsius timp de 40 de minute sau pana cand este gata.

In acest fel, cu totul linistiti va puteti prepara banicute acasa. Trebuie doar sa rulati foile pe latimea formei unui dreptunghi. Le asezati intr-o tava patrata si le coaceti.

Placinta cu foi: a doua varianta

Necesare pentru preparare:

  • 1 pachet de foi placinta;
  • 1 cutie de iaurt (daca aveti iaurt facut in casa, gustul este si mai bogat);
  • 4-5 oua (in functie de marime);
  • 400 gr. branza de vaci;
  • 100 ml ulei sau unt topit (la alegere);
  • 2 varfuri de bicarbonat de sodiu;
  • 200-250 ml apa minerala.

Urmati aceeasi tehnologie de preparare ca in primul variant, mentionata mai sus.

Cu singura diferenta ca la final trebuie sa turnati apa minerala si sa lasati sa se odihneasca (10 min.), pentru a absorbi lichidul.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade Celsius timp de 40 de minute sau pana cand este gata.

Placinta va iesi la fel de buna, daca in loc sa rulati foile, le asezati una peste alta. La final, taiati in romburi, turnati compozitia lichida ramasa si apa minerala.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨