Poșta Română, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu închiderea oficiilor poștale: „Anual, aproximativ 500 subunități sunt… „

Data actualizării: 17 iulie 2025

Poșta Română a dezmințit zvonurile privind închiderea oficiilor poștale din țară, subliniind că acest lucru nu este o prioritate pentru companie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Poștei au clarificat că nu intenționează să reducă numărul subunităților poștale, ci dimpotrivă, și-au consolidat prezența la nivel național, având cel puțin un salariat în fiecare unitate administrativ-teritorială din România.

Poșta Română: Proces continuu de deschidere și închidere a subunităților


Reprezentanții Poștei Române au explicat că procesul de închidere și deschidere a subunităților poștale este unul continuu și a început în urmă cu 34 de ani.

Citește și:

În medie, anual sunt închise aproximativ 500 de subunități, în timp ce altele noi sunt deschise, ajustându-se astfel nevoilor comunităților și eficienței operaționale.

„Poşta Română nu ia în considerare reducerea prezenţei sale în ţară, prezenţă pe care şi-a consolidat-o în ultimii ani, când pentru prima oară, în anul 2023, a reuşit să aibă cel puţin un salariat în fiecare UAT din România.

Închiderea oficiilor poştale nu reprezintă o prioritate pentru Compania Naţională Poşta Română S.A. Închiderea şi deschiderea de subunităţi poştale este un proces continuu, început în urmă cu 34 de ani.

Anual, aproximativ 500 subunităţi poştale sunt închise, în timp ce multe altele se deschid”, a transmis Poșta Română printr-un comunicat.

Conform comunicatului, directorul general al Poștei Române a menționat că anumite oficii poștale nu sunt profitabile, dar, în contrast cu tendințele din restul Europei, unde companiile poștale au redus numărul oficiilor, în România nu se va aplica momentan o astfel de politică.

Reprezentanții Poștei Române subliniază astfel angajamentul de a menține serviciile poștale accesibile la nivel național, fără a compromite prezența fizică în comunități.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨