Prajitura cu alune si caramel este un desert clasic, adorat de multi. Combinatia perfecta de crocant si cremos, dulce si sarat, face din aceasta prajitura un deliciu pentru papilele gustative. Daca vrei sa incerci o reteta noua si sa te delectezi cu un desert special, iata cum poti pregati prajitura cu alune si caramel acasa.
Pentru a pregati aceasta prajitura, vei avea nevoie de cateva ingrediente simple si de putina indemanare in bucatarie. Iata ce ai nevoie pentru a reusi reteta:
- 5 foi de napolitana subtiri
Ingrediente pentru crema:
- 350 g alune prajite si macinate
- 150 g zahar
- 4 oua
- 250 g unt cu 82% grasime
- 1 fiola esenta de vanilie sau rom
Ingrediente pentru caramel:
- 300 g zahar
Mod de preparare:
Pentru inceput, vei prepara crema delicioasa care va da savoare prajiturii. Intr-o cratita care nu lipeste, caramelizeaza la foc mic cele 300 g zahar. Este important sa amesteci continuu pentru a evita sa se lipeasca si sa capete un gust amar.
Reclamă
Adauga untul tinut la temperatura camerei, cele 200 g zahar si alunele macinate in zaharul caramelizat si amesteca bine cu o spatula din lemn. Lasa cratita pe foc mic si adauga ouale rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat.
Lasati cratita pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase, apoi opreste focul si adauga esenta de vanilie sau de rom, in functie de preferinte. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
Pe un platou drept aseaza prima foaie de napolitana si peste ea pune din crema fierbinte. Intinde uniform si continua alternand intre foi si crema, pana se termina toate ingredientele. Pune un tocator de bucatarie mai greu peste ultima foaie si lasa prajitura peste noapte. Astfel, foile se vor lipi bine intre ele si vei obtine o prajitura perfecta pentru a fi taiata a doua zi. Pofta buna si spor la gatit!