Daca esti in cautarea unei retete delicioase pentru o prajitura rapida si simpla, ai nimerit exact unde trebuie. Cu doar cateva ingrediente de baza si cateva pasi simpli de urmat, vei putea savura o prajitura minunata, care merge la fel de bine atat fierbinte, cat si rece. Descopera cum poti prepara aceasta prajitura de vacanta cu branza de vaci si smantana.

Ingredientele sunt cheia succesului

Pentru a pregati aceasta prajitura, vei avea nevoie de:

Reclamă

  • 500 g branza de vaci
  • 450 g smantana
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 8 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Optional: stafide, fructe, nuci
  • Unt pentru tapetare
  • Dulceata de caise pentru servire
  • Zahar pudra

Mod de preparare simplu si rapid

  1. Incalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Punem toate ingredientele in ordinea mentionata intr-un vas si le amestecam bine pana obtinem o compozitie spumoasa.
  3. Turnam compozitia intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu unt si lovim tava de masa pentru a elimina aerul din aluat.
  4. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25 – 30 de minute.
  5. Prin simpla urmare a acestor pasi, vei obtine o prajitura delicioasa, perfecta pentru orice ocazie.

Daca ai timp si chef de experimentat, poti incerca si o alta reteta delicioasa:

Placinta cu dovleac pentru un plus de savoare

Reteta placintei cu dovleac este una simpla si sanatoasa, perfecta pentru toamna sau perioadele de post. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum o poti prepara:

  • 1 kg dovleac pentru placinta
  • 6-7 linguri zahar
  • Un pachet de foi pentru placinta
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apa
  • Doua linguri zahar pudra
  • Scortisoara

Pentru a savura o placinta cu dovleac delicioasa, curata dovleacul, taie-l in bucati si radel pe razatoarea mare. Amesteca dovleacul cu zahar si scortisoara si imparte-l in doua parti. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tava cu ulei si pune prima foaie de placinta.

Continua alternand straturile de foi si umplutura de dovleac, pana termini ingredientele. Coace placinta in cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos. Las-o sa se raceasca si apoi savureaz-o alaturi de cei dragi.

Aceste doua retete simple si delicioase sunt ideale pentru a indulci orice zi. Nu uita sa le incerci si sa te bucuri de savoarea si aroma minunata a prajiturilor proaspat coapte. Pofta buna!