Premierul polonez Morawiecki la întâlnirea Guvernelor României și Poloniei la București

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a sosit în România pentru a participa la întâlnirea Guvernelor României și Poloniei, care a avut loc la Palatul Victoria din București. Scopul vizitei sale este de a întări relațiile bilaterale dintre cele două țări în domeniul economic, cultural și de securitate.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a subliniat importanța relației dintre cele două țări și a afirmat că există oportunități ample de cooperare. „Avem o relație puternică și cred că putem face mai mult împreună, în special în ceea ce privește investițiile și comerțul bilateral”, a spus premierul Orban.

Reclamă

Premierul Morawiecki a subliniat, de asemenea, importanța relației bilaterale dintre cele două țări, afirmând că Polonia și România sunt „țări prietene și parteneri strategici”. El a subliniat, de asemenea, nevoia de a consolida cooperarea în domeniul securității, în special în ceea ce privește amenințările la adresa securității din regiune.

Discuțiile dintre cele două guverne au inclus subiecte precum investițiile, cooperarea bilaterală în domeniul energetic și extinderea cooperării culturale. Premierul Morawiecki a subliniat importanța cooperării economice și a spus că Polonia este interesată să investească în România, în special în sectoarele de energie și transporturi.

Alți subiecte abordate la întâlnire au fost întărirea cooperării în domeniul securității și coordonarea în ceea ce privește amenințările la adresa securității din regiune. Premierul Orban a subliniat importanța cooperării între cele două țări în cadrul NATO și a subliniat că România și Polonia sunt „state membre importante care contribuie la securitatea colectivă”.