Ion Iliescu, fostul președinte al României, în vârstă de 93 de ani, pare să se confrunte cu unele probleme de sănătate. Deplasările sale din vila de protocol din Primăverii sunt din ce în ce mai limitate, iar medicii curanți sunt nevoiți să se deplaseze la domiciliul său pentru a-l monitoriza.

La această vârstă înaintată, este normal ca fostul șef al statului să înfrunte anumite dificultăți de sănătate. Totuși, Ion Iliescu beneficiază de îngrijirea unui medic reputat, Mircea Beuran, care îl vizitează regulat la domiciliu pentru a-i monitoriza starea de sănătate.

Vizita surpriză a medicului Mircea Beuran

Recent, jurnaliștii de la Mediaflux l-au surprins pe medicul Mircea Beuran în vizită la Ion Iliescu. Specialistul nu a venit cu mâna goală, ci a adus cu el o pungă conținând recipiente pentru colectarea fluidelor necesare analizelor medicale. Acesta este un gest de responsabilitate din partea medicului, asigurându-se că pacientul său beneficiază de toate investigațiile necesare pentru a-i monitoriza starea de sănătate.

Mircea Beuran, cunoscut atât în domeniul medical, cât și în cel politic, a preluat rolul de medic curant al lui Ion Iliescu după ce fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fugit din țară. În timpul vizitei, medicul a înmânat punguța cu flacoane șoferului și omului de încredere al fostului președinte, cu care a schimbat câteva cuvinte. Ulterior, medicul s-a urcat în mașina sa și și-a continuat drumul.

Reclamă

Starea de sănătate a lui Ion Iliescu

Fostul președinte suferă de mai multe afecțiuni, printre care se numără cardiopatia ischemică și absența vezicii biliare. De-a lungul anilor, a fost diagnosticat și cu pancardită memoragică, însă starea sa este sub control, conform medicilor.

În luna septembrie 2023, Ion Iliescu a fost transportat de urgență la Spitalul Elias din Capitală pentru a fi supus unor teste complexe. Soția sa, Nina, a fost alături de el pe întreaga durată a investigațiilor medicale. Însă, medicii au concluzionat că nu este necesară internarea acestuia în spital.

Pe 3 martie 2024, Ion Iliescu urmează să împlinească venerabila vârstă de 94 de ani. În ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, fostul președinte rămâne un simbol al istoriei României și o personalitate influentă în viața politică a țării noastre.

Așadar, mediul medical monitorizează cu atenție starea de sănătate a lui Ion Iliescu, asigurându-se că acesta primește îngrijiri adecvate pentru a-și menține bunăstarea în continuare.