Părintele Alexandru, cunoscut drept călugărul misterios, este unul dintre profeții care au făcut o mulțime de previziuni privind soarta lumii. Acesta a murit în 1955, iar ultimii ani din viață i-a petrecut într-o garsonieră din București.

Părintele Alexandru se numără printre profeții, clarvăzătorii sau pustnicii care au făcut nenumărate previziuni referitoare la soarta lumii. Despre părintele Alexandru nu se știu prea multe. Acesta a fost închis în timpul comunismului, iar după ce a fost eliberat nu ar fi mai fost primit în rândul clerului. Cu toate acestea, părintele Alexandru ar fi continuat să slujească acasă sau în locuințele oamenilor. A murit în 1995, iar ultimii ani din viață i-a petrecut în București, acolo unde locuia într-o garsonieră ce îi fusese pusă la dispoziție de o credincioasă.

Profețiile unui călugăr misterios

Părintele Alexandru a prezis atentatele de la 11 septembrie: „Va fi un cataclism care va zgudui America”. S-a întâmplat exact așa cum a „văzut” părintele. La mai puțin de patru luni după atentatele de la 11 septembrie 2001, euro a devenit moneda Uniunii Europene. Toate aceste semne premerg, după fratele Alexandru, o catastrofă planetară.

Reclamă

“În curând, pământul va arde, punându-se în joc cele mai nimicitoare arme din istoria omenirii, iar un sfert din omenire va muri(…). Turcia va pieri în cea mai mare parte, Spania de asemenea, iar multe dintre insulele de pe glob vor fi căutate în zadar. Cetatea Vaticanului va fi amenințată, dar nu atacată. Palestina va fi prădată, dar nu de război.

La mică distanță de București, ‘din dărâmăturile trecutului’ (Târgoviște) se va înălța prima capitală a lumii unite, iar centrul ei administrativ și spiritual se va numi ‘Noul Ierusalim’. România va interzice, pe teritoriul său, vrăjitoria, fumatul și beția. Cei care înjură de cele sfinte vor fi pedepsiți prin lege, iar duminicile și zilele de sărbătoare vor fi riguros respectate”, a mai prezis părintele.

În lumina acestor profeții, mulți își pun întrebarea dacă Părintele Alexandru ar fi putut avea o viziune asupra viitorului care să se adeverească. Un lucru este cert: profețiile sale au stârnit interesul multor oameni și continuă să fie discutate și analizate în prezent. Oare vor deveni realitate? Rămâne de văzut.