Rasturnare de situatie! Care a fost, de fapt, cauza decesului lui Felix Baumgartner. Au venit rezultatele AUTOPSIEI

Data actualizării: 22 iulie 2025

Felix Baumgartner, faimosul parașutist austriac în vârstă de 56 de ani, a murit joi, după ce s-a prăbușit cu o parapantă motorizată în piscina unui hotel din stațiunea italiană Porto Sant’Elpidio.

Tragedia s-a petrecut în timp ce zbura deasupra coastei Adriaticii și a suferit un stop cardiac în aer, pierzând controlul aparatului de zbor. În timpul căderii, Baumgartner a lovit un angajat al hotelului, care a fost dus de urgență la spital cu răni la gât.

Un accident în aer, interpretat greșit la început


Martorii au povestit că au văzut cum Felix a pierdut brusc controlul parapantei. Potrivit pompierilor care au intervenit imediat la fața locului,

Citește și:

„a pierdut brusc controlul dispozitivului”

. Aparatul s-a prăbușit în zona piscinei unui hotel, iar în cădere, a provocat rănirea unei persoane aflate la sol, un angajat al unității, care a fost transportat cu ambulanța pentru îngrijiri medicale.

La scurt timp după accident, au apărut speculații despre o posibilă greșeală de pilotaj sau o defecțiune tehnică la parapantă. Cu toate acestea, autopsia efectuată ulterior a exclus aceste ipoteze.

„Acesta a murit din cauza unui stop cardiac”

, au confirmat medicii legiști. Inima i-a cedat în timpul zborului, iar consecințele au fost fatale – parapanta s-a prăbușit fără ca sportivul să mai poată interveni.

Moartea lui Baumgartner a venit ca un șoc pentru cei din jurul său, mai ales că era considerat un profesionist atent și pregătit, chiar și în fața celor mai riscante provocări.

Partenera sa, Mihaela Rădulescu, a scris un mesaj emoționant pe rețelele sociale, care a devenit rapid viral:

„L-am filmat decolând fără să știu că acesta va fi ultimul zbor din viața sa extraordinară”

. În același mesaj, a transmis și mulțumiri celor care i-au fost aproape:

„Mulțumind tuturor celor care o sprijină în această perioadă”.

Felix Baumgartner devenise o legendă vie în lumea sporturilor extreme, după ce a reușit, în 2012, o performanță istorică: a sărit din stratosferă, de la aproape 39.000 de metri altitudine. Evenimentul a avut loc pe 14 octombrie și a fost urmărit în direct de milioane de oameni din întreaga lume. Cu acea săritură, a fost primul om care a depășit viteza sunetului în cădere liberă, atingând 1.357,6 km/h fără ajutorul unui vehicul.

Cu acel salt, Baumgartner a intrat în cărțile de istorie, stabilind trei recorduri mondiale dintr-un foc:

  • cea mai mare altitudine atinsă de un balon cu echipaj uman,
  • saltul în cădere liberă de la cea mai mare altitudine,
  • cea mai mare viteză atinsă de un om în cădere liberă – 1.357,6 km/h.

A fost un moment definitoriu pentru cariera lui și a rămas până azi un reper în sporturile extreme.

Pe lângă acea performanță uriașă, Felix a fost cunoscut și pentru alte acțiuni periculoase, precum sărituri de pe zgârie-nori, BASE jumping sau zboruri în costume cu aripi. A fost un om care nu doar că și-a asumat riscurile, ci și-a construit o identitate în jurul lor.

„Un împătimit al adrenalinei, Felix Baumgartner și-a găsit sfârșitul în timpul zborului”

, spun cei care l-au cunoscut.

Chiar dacă finalul i-a fost tragic, moartea lui a stârnit valuri de reacții în întreaga lume, mai ales din partea celor care activează în domeniul sporturilor extreme. Fanii și colegii săi au transmis mesaje de regret și omagii pentru un om care a trăit exact așa cum a vrut: intens și fără frică.

„Tragedia care i-a curmat viața a adus un val de tristețe în rândul fanilor săi, dar și în rândul comunității internaționale a sporturilor extreme.”

Felix Baumgartner va rămâne în memoria colectivă ca omul care a demonstrat că limitele pot fi depășite. Prin tot ce a făcut, a inspirat o generație întreagă de sportivi, aventurieri și oameni care cred în imposibil. De la salturile riscante de pe clădiri înalte, până la cel din stratosferă, viața lui a fost o cursă contra limitelor umane.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨