Reglementari stricte pentru activitatile de gradinarit in Germania

Data actualizării: 11 iunie 2025

Vara este anotimpul preferat al românilor care au grădină. Ziua este mai lungă, ceea ce le permite să se îngrijească mai mult de legume. Totuși, există țări care au reglementat activitățile grădinarilor, iar cine nu ține cont de anumite reguli, este sancționat.

Germania, țara cu reguli stricte pentru grădinărit

O astfel de țară este Germania. Aici, grădinăritul în lunile de vară se face doar ținând cont de anumite reguli. Acestea vizează, de obicei, protejarea mediului și respectarea liniștii publice. În Germania, activități banale precum udarea plantelor sau a gazonului sau toaletarea arborilor pot fi sancționate. În plus, dacă vecinii se simt deranjați de astfel de activități, au dreptul să facă reclamații.

„În luna iunie, grădinarii din Germania trebuie să fie foarte atenți. Aceștia sunt nevoiți să se organizeze și să își planifice activitățile, astfel încât să nu reprezinte un deranj pentru vecini.”

Activități interzise și sancțiuni

De exemplu, duminica și în zilele de sărbătoare, grădinarii nu au voie să folosească echipamente zgomotoase pentru a uda sau pentru a tunde gazonul. De asemenea, grădinarilor le este interzisă tăierea arbuștilor sau a gardurilor vii pe motiv că aceștia ar putea adăposti cuiburi de păsări. Grădinarii pot face activitățile necesare pentru întreținerea gospodăriei de luni până sâmbătă, în intervalul 07:00 – 20:00. În restul zilelor, orice activitate care încalcă regula este sancționată ca atare.


Dincolo de faptul că grădinarii se pot certa cu vecinii, aceștia se mai pot trezi și cu reclamații din partea lor. Dacă nerespectarea regulilor se repetă, atunci grădinarii sunt sancționați. Tot în Germania, în lunile de vară, grădinarii pot uda plantele sau gazonul doar respectând anumite intervale orare. Uneori, pentru a limita consumul de apă, udarea este interzisă la orele de vârf.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨