Reteta de salata de zucchini propusa de Cristela Georgescu si secretele unei alimentatii sanatoase

Data actualizării: 29 iunie 2025

Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu, este cunoscută pentru activitatea sa în domeniul sănătății naturale, promovând nutriția integrativă și detoxifierea regenerativă. De-a lungul timpului, aceasta a oferit diverse rețete culinare pentru cei interesați de un stil de viață sănătos.

Alimentația sănătoasă, un stil de viață

În cadrul acestui stil de viață, Cristela Georgescu evită alimentele procesate, prăjelile, preparatele de tip fast food, dulciurile și carnea, precum și băuturile carbogazoase. În schimb, ea consumă alimente neprocesate, în special fructe și legume, pe baza cărora prepară diferite feluri de mâncare sănătoase.


Salata de zucchini, o rețetă simplă și aromată

Pe blogul său, Cristela Georgescu a explicat cum se prepară salata de zucchini, ideală pentru sezonul cald. Pentru această rețetă, ai nevoie de zucchini, suc de lămâie, sare neiodată, ulei de măsline și un cățel de usturoi răzuit, dar și verdețuri.

„Pentru a face salata, trebuie să cureți coaja de la zucchini, apoi să îl dai prin răzătoare. Adaugă, apoi, sucul de lămâie, uleiul de măsline și o cantitate mică de sare neiodată. Se adaugă, apoi, un cățel de usturoi răzuit, apoi se toacă o jumătate de legătură de mărar proaspăt, împreună cu leuștean și pătrunjel.”

Se poate adăuga și niște mentă. Mărarul îi va oferi un gust aromat, mai ales atunci când este îmbinat cu restul ingredientelor. Totul se amestecă, iar salata este gata de consum. Cristela Georgescu oferă și alte rețete pe baza de ingrediente naturale, precum mâncarea de urzici, foarte ușor de preparat. Aceasta a precizat că urzicile nu trebuie să fiarbă prea mult timp, altfel își vor pierde valoarea terapeutică. Urzicile se scurg, apoi se combină cu ceapă verde și cu usturoi verde, care trebuie tocate mărunt. La mâncarea de urzici se mai adaugă și cimbru, un vârf de nucșoară, dar și suc de lămâie pentru un gust aromat. Alături, se poate adăuga mămăligă. Pe blogul său, Cristela Georgescu a oferit și mai multe variante de supă cremă de legume. Acestea sunt ușor de preparat, iar soția lui Călin Georgescu folosește numai ingrediente naturale.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨