Sezonul dovlecilor este în toi, iar pasionații de gastronomie sunt mereu în căutare de rețete noi și inedite pentru a se răsfăța cu ceva delicios. Cu acest prilej, culinarii au împărtășit o rețetă simplă și extrem de gustoasă pentru dovlecii crocanți la cuptor. Află cum poți prepara această gustare delicioasă și aromată, care te va cuceri cu fiecare mușcătură!

  • Dovleci proaspeți
  • Sirenă
  • Găluște
  • Ou
  • Condimente – după gust

Mod de preparare

Pentru a începe, spală bine dovlecii și taie-le codițele. Apoi, feliază dovlecii sub formă de bastonașe sau după preferință. Pentru această rețetă, se recomandă să tai dovlecii sub formă de bastonașe pentru asemănare cu aperitivele crocante cu brânză. În continuare, pregătește amestecul pentru pane.

Pentru a face acest amestec, trebuie să radeți brânza cu un răzătoare grosieră și să o amestecați cu găluștele. Adăugați condimentele preferate și sare, apoi amestecați totul bine.

Reclamă

Următorul pas este să spargeți oul într-un bol separat și să porniți cuptorul pentru a se încălzi la 180 de grade Celsius. Tavați dovlecii mai întâi în făină, apoi în ou și panificați cu amestecul de brânză și găluște.

Apoi, așezați hârtie de copt pe tavă și introduceți-o în cuptor pentru 20-25 de minute. Coaceți dovlecii la 180 de grade și monitorizați-i constant.

Servirea dovlecilor crocanți la cuptor

Serviți dovlecii crocanți la cuptor imediat, încă fierbinți, alături de un sos de usturoi.

Prin această rețetă simplă, vei putea să te bucuri de gustul inconfundabil și crocant al dovlecilor preparați la cuptor. Această gustare va fi cu siguranță un succes la orice masă și va aduce un plus de savoare și prospețime sezonului dovleacului. Poftă bună!